LO med havstema

Hejsan!

Tävling nummer 2 i Hobbyhusets Sommarsspurt gick ut på att inspireras av en bild på ett ankare. Tog tillfället i akt att göra en LO med ett av mina absoluta favoritfoton. Det är taget av min pappa under en båttur i Kroatien för ett par år sen.



Jag testade lite tekniker som jag har sett andra använda som är sååå snygga tycker jag, men som jag inte har provat själv förut. Kladdet med akrylfärg under det grå pappret är ett exempel, och de ruggade, rivna och chalkade kanterna är ett annat. Ankaret har jag ritat för hand, målat med Promarker, förstärkt med ett skimrande glitterlim (alltså inte de riktigt glittriga) och lackat med 3D-lack. Puncinellan har fått agera fiskenät med små snäckberlocker i. Hade egentligen tänkt sätta dit en berlock med en uppäten fisk (dvs. skelettet) också, men den hittade jag inte, så jag har lämnat lite plats så att jag kan sätta fast den vid ett senare tillfälle. Blingstenarna tänkte jag skulle få symbolisera vatten som glittrar av solen. Poetiskt, eller hur? ;) På bandet har jag gjort en liten råbandsknop eftersom det är den enda knopen jag kan och för att jag tyckte att det kändes lite passande till havstemat. Funderar lite på om det inte fattas något, men jag vill inte överarbeta LO:n heller eftersom jag är rädd att fotot försvinner lite då... Men men, jag tycker att det funkar bra som det är, och jag har ju kvar LO:n här hemma om jag kommer på något bra att sätta dit.


Nu ska jag sätta mig och beställa ett gäng nya Tombow-pennor. Känner att jag saknar några färger, och jag behöver ha en ny svart eftersom jag har sålt min ;P En tjej på SS ville ha en svart, och frakten är ju rätt dyr om det är fast frakt, så jag sa att hon kunde få köpa min så tar jag en ny när jag beställer de andra. Frakten blir ju densamma för mig ändå.

Ha det gott!
Kramar Anna

Scrapshopping

Hej!

Idag tog jag med mig Fia och åkte in till Malmö. JP Hobby har ju bara öppet på onsdagar nu, och priserna är sänkta med 70%!! Det var ju bara att sätta sig på första bästa buss och åka dit.

Det var ganska utrensat nu (kanske inte så konstigt eftersom hon har reat ut hela butiken sen i början på sommaren), men vi fick ändå ihop en trevlig liten godispåse. Eller, två blev det faktiskt. 

 

Fina färger :)



Lite bling hittade vi också



En hjärtpunch och fina Primablommor



Lite brads att utöka samlingen med



Två block med cardstock, storlek ca 20x20cm.

Utöver detta köpte vi en himla massa papper. 48 mönstrade och 29 cardstock blev det. Tror att vi köpte minst två av varje sort, om det inte var så att det bara fanns ett kvar, så det var ju inte 48 olika mönstrade papper. Men jag har gärna flera likadana eftersom jag annars lätt blir rädd för att förstöra dem ;) Betalade sammanlagt 450 kr för allt detta, så jag känner mig väldigt nöjd :D

Tyvärr var den vita cardstocken slut, och något blått hittade jag inte heller, så vi gick inom Panduro påväg till bussen hem. Det resulterade i tre mönstrade papper till och sju ark cardstock. Men OJ vad dyrt det kändes när det lilla kalaset hamnade på 105 kr. Jag köper ju inte gärna cardstock för 9 kr/st, men jag behövde vitt och blått och jag behövde några av varje, till några projekt jag har i huvudet, så jag hade inte mycket att välja på tyckte jag ;)

Nu är det snart dags för middag, sen ska jag och Fia sätta oss och pyssla lite. Jag tänkte att hon skulle vara med i Sommarspurtens barntävlingar (under 15), och det har hon gått med på ;)

Ha det fint!
Kramar Anna


Två klara - Två kvar

Hejsan hoppsan!

Nu har jag gjort klart två av fyra av de sista tävlingarna till Hobbyhusets sommarspurt som avslutas på söndag. Är faktiskt själv imponerad över att jag inte har alla kvar i sista minuten. Men det är väl dags att lära sig att inte skjuta upp allt, nu när inför högskolan.

Tänkte i vanlig ordning visa upp mina alster här också. Den här gången har det blivit två stycken kort.

Tävling 1 gick ut på att tolka en skiss, och så här lyckades jag med det:



Prinsessa från Tingtura färglagd med Promarkers och Sakura Gelly rolls (älskar att få vissa detaljer att glittra ordentligt med dessa). Båda mönsterpapperna kommer från MME. Spetsen, som är inköpt på Stoff och Stil, har jag färgat med rosa brilliance dyna, så även den glittar lite. Blingstenar och lite blommor fick också pryda kortet. De små rosorna har jag också färgat lite med brilliance för att de skulle passa lite bättre in.

Den andra utmaningen har jag inte gjot ännu, så vi hoppar direkt vidare till tävling nummer 3.

Detta var en teknikutmaning, där man skulle ha med en tepåse på sitt alster. Då tyckte jag att det var rätt passande med ett muggkort.



"Mönsterpappret" är en bit tapet som blev över från tapetseringen av mitt rum. Handtaget har jag målat med ljuslila akrylfärg och sedan dekorerat med lite blingstenar för att jag tyckte att det såg lite tråkigt ut först.



Tepåsen sitter fast på insidan av  kortet, liksom en bit vitt papper att skriva en liten hälsning i. Den vita rutan är chalkad med lila fluid chalk och även där lite blingstenar för att piffa till det lite.

Tänkte försöka få lite pyssel gjort idag också, men vi får se hur det blir. Jag brukar tänka så varje dag, men det är inte så ofta det blir som jag har tänkt. Ikväll blir det dock isolering på rummet, vilket jag tror går rätt smärtfritt. Jag har ju TV, dator, pyssel och förhoppnignsvis (om jag tar mig iväg och fixar) en påse med godis ;) Mamma och Pappa ska hem till några kompisar och Fia ska ha sina kompisar här på filmkväll, så jag tänkte ta tillfället i akt att njuta ordentligt av att ha fått ordning på rummet. Fortfarande en del saker som inte är på plats, men det är mest detaljer som ska fixas när tid till det ges. Tyvärr inget jag kan lösa helt på egen hand.

Nu ska jag sätta mig och filosofera över hur jag ska göra de sista två tävlingarna. Ska inspireras av en bild och skapa på tema Sverige... Vi får väl se vad jag hittar på ;)

Ha det gott!
Kramar Anna

En liten uppdatering...

Hejsan!

Känns som att någon har varit lite dålig på att uppdatera här....

Förra veckan var vi ju i stugan ett par dagar. Jättemysigt! Jag, pappa och Fia tog en tur till Sjöbomarnkad eftersom jag hade läst på Svensk Scrapbooking att Handarbeta skulle stå där. Jippi! Vi for runt och letade ett par timmar och pappa var oväntat engagerad, men inte hjälpte det. Vi hittade inte deras stånd, så det blev inga scrapp-inköp där inte...

Vi åkte hem en dag tidigare än planerat eftersom vädret inte var så roligt, så sen i lördags har vi jobbat med att göra om mitt rum! :) Det är i stort sett färdigt nu. Vi ska försöka hitta en liten soffa eller en fåtölj och så har vi lite andra små detajler kvar innan det är helt klart. Det känns riktigt bra. Jag är verkligen hur nöjd som helst! (Bild kommer när allt är klart)

I måndags fick jag hem mitt pris från CC:n på Svensk Scrapbooking. Ett paket med tio stycken Sakura Gelly rolls :) Jättekul eftersom jag gillar att måla detaljer på stämpelmotiv och liknande med dem. De enda färgerna som jag redan hade var guld och silver, och det är ju aldrig fel att ha extra av.

Kom på att jag nog inte har visat mina bidrag till andra delen av Hobbyhusets sommarspurt.

I en av deltävlingarna skulle man skapa utifrån en text man hade på klyskåpet, och så här blev mitt bidrag:



Inte så avancerat, men det tog en himla tid att stansa, placera och klistra fast alla bokstäver ;)


I en annan skulle man skapa monokromatiskt utan att använda mönstrat papper.



Första gången jag har försökt mig på monokromatiskt... Det var inte helt lätt, men det resulterade i alla fall i denna lilla ask.

Och sist ut ett kort gjort efter en kortskiss



Känns som att jag hade kunnat jobba mer med den skissen, men det blev lite stressigt på slutet för att hinna med, så jag fick helt enkelt nöja mig med det här...

Jag fick förfrågan om jag inte kunde förklara lite närmare vad det är jag ska göra till hösten, så det tänkte jag svara på här.

Skrivande som metod och gestaltning är en ganska ny kurs på Malmö Högskola (genomfördes första gången förra året). Under kursen lär man sig att använda skrivandet som ett sätt att berätta och undersöka olika frågeställningar. Man undersöker skrivprocessen, experimenterar med det egna uttrycket och med vilken form som passar vilket innehåll. (Beskrivning av kursen är lånad från Malmö Högskolas hemsida) I brevet som skickades ut från en av kursens lärare skriver hon att vi parallellt med skrivandet kommer att göra en fördjupande läsning av poesi och prosa. Låter det inte spännande? :)

Nu ska jag försöka ta tag i de sista tävlingarna i sommarspurten som ska vara färdiga om en vecka. Har börjat lite på ett, och hade en tanke på hur jag skulle göra ett annat, men så såg jag grejor som de andra hade gjort och fick lite prestationsångest, så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra... Tänkte i alla fall fortsätta på det jag håller på med så får vi väl se hur det blir...

Ha det gott!
Kramar Anna

Yolis Blogcandy

Hej igen!

Måste bara ta chansen....

Kolla in detta härliga bloggcandy hos Yoli! Som sagt, den här chansen MÅSTE man ju bara ta ;)

Kika in hos Yoli för chansen att vinna, och när du ändå är där så passa på att kolla in alla hennes superhäftiga skapelser! Lika imponerande varje gång
 

En glad nyhet

Hejsan!

Nu känns det som att det är dags för en liten uppdatering. Så jag tänkte passa på att berätta en mycket god nyhet om min närmsta framtid.

Jag fick mitt antagningsbesked inför hösten i fredags och jag kom in på mitt förstahandsval! :D Så nu blir det Skrivande som metod och gestaltning på Malmö Högskola i höst. Mycket spännande, och något nervöst, men det är ju fortfarande ett tag kvar till terminen börjar.

Idag bär det av till vår stuga igen. Ska bli så mysigt att komma upp, och den här gången är planen att stanna lite längre. Kommer hem igen på söndag och då ska jag försöka lägga upp lite bilder på mina senaste skapelser. Har gjort några till Hobbyhusets sommarspurt (som är upplagda på forumet men ej här) och om jag lyckas packa rätt kanske jag kan få något gjort i stugan också. Oftast brukar jag väl i och för sig känna att jag inte fått med mig allt jag behöver, eller plötsligt vara i STORT behov av något som jag aldrig använder annars. Med begränsat packutrymme kan man ju inte få med allt. Speciellt inte när vi är fem som ska slåss om platsen, och vi dessutom ska ha med gräsklippare och en massa mat. Tur att vi har två bilar i alla fall, så får man plats med lite. ;)

Nu är det dags för packning av både kläder, scrapgrejor och allt annat som man inte klarar sig utan i fem dagar.

Ha det gott!
Kramar Anna

Tjihooo!! :D

Ja, nu är jag så glad att jag vet inte var jag ska ta vägen! Jag gjorde ju några bidrag till CC:n på Svensk Scrapbooking och idag såg jag att jag vann det utlottade priset på Yolis kortskiss! Så nu har jag hoppat och skuttat runt här hemma. Det är ju min första vinst! :D

Bara för det visar jag kortet igen!





Klassfesten igår var suuupermysig! Det var så himla roligt att träffa så många igen. Vi tittade på en massa galma foton och en film som vår lärare spelade in i femman med vårt julspel, klassresan och lite annat kul. Jag hoppas verkligen att vi kan göra om det igen, om inte allt för lång tid ;)


Ja, det blir inte mer än så här nu. Var bara tvungen att berätta om CC:n för jag tyckte att det var så himla roligt ;)

Ha det gott!
Kram Anna

Som ett brev på posten

Hejsan hoppsan!

Har inga alster att bjuda på idag, men det kommer. Har några projekt på gång som inte är helt färdiga, och några som visas först när mottagaren har fått dem. Däremot tänkte jag visa varför det var extra kul att kolla i brevlådan idag. Där låg nämligen ett kuvert adresserat till mig med detta innehåll:



Detta superhäftiga halsband och det jättefina kortet fick jag av Lian :) Ja, ni kan väl tänka er att jag blev glad? Har stolt gått och skyltat med det här hemma,så nu har jag en avundsjuk mamma, och en avundsjuk syster. Så nu är det min tur att säga "Titta... Kolla!" för jag kommer helt enkelt inte på några bättre ord att använda ;)
 
Idag blev det fika i Lund med en av mina gymnaisekompisar. Eller ja, det var tanken i alla fall, men vi var inte så sugna på att sätta oss på ett trångt café med tanke på värmen, så vi köpte youghurtglass på seven eleven och satte oss i en liten park. Mycket trevligt! Blev en sväng in på Panduro också. Köpte några Brilliance-dynor för att fylla på samlingen som jag påbörjade igår. Lian lovordade dessa i ett mail för ett par dagar sen och eftersom de var på rea nu var jag ju tvungen att köpa några stycken ;) Fina är de, men jag har inte hunnit testa dem ordentligt än, så det tänkte jag ta tag i om en liten stund.

På lördag är det dags för återträffen med gamla låg- och mellanstadieklassen som jag tror att jag berättade om i ett tidigare inlägg. Så imorgon blir det lite förberedelser inför det. Ska bli himla roligt att träffa alla igen. Dem som kommer i alla fall ;) Jag har egentligen ingen större koll på hur många som kommer, eftersom det är många som inte har hört av sig, men eftersom de själva får ta med sig mat och dryck så blir det inga större problem.

Nu ska jag ta tag i ett av projekten jag håller på med. Tanken var egentligen att mottagaren skulle få det imorgon, men jag hann inte börja igår kväll och idag misslyckades jag lite, så jag får nog börja om från början ;) Vi får väl se om jag visar resultatet på måndag eller tisdag, när jag vet att det kommit fram!

Ha det gott!
Kramar Anna

RSS 2.0