Scraplagrets Sommarutmaning

Detta kortet gjorde jag till Scraplagrets utmaning där man skulle inspireras av Svensk sommar. Har visat det här i bloggen tidigare, men hade glömt vilken sida det var som hade utmaningen. Nu i sista minuten hittade jag tillbaka dit via en annan sida och tänkte att jag skulle ta och bidra med den i alla fall.

Som jag sa sist jag la ut den är det ett sådant kort som dras ut uppifrån och nerifrån, precis som kortet till en av deltävlingarna i Hobbyhusets poängjakt. Tyvärr har jag ingen bra bild på den utdragna versionen och det är för mörkt för att det ska bli bra nu...

Ett bidrag blev det i alla fall, så får vi hoppas att det går bra ;)



Lika men olika

Hejsan!

Denna helgen har gått till nedpackning av rummet, barnpassning och lite mors dagfirande med mormor, morfar och farmor, men två enkla studentkort har jag i alla fall fått ihop. Utgick från Hobbyhusets månadsskiss och valde, efter lite velande, att skicka iväg den nedre av dessa två. Tycker att blomman på den övre blev bättre, men tyckte nog att det var finare med designpapper som på den nedre, än den gula cardstocken på den övre. Tufft val alltså ;)

Stämpel med flickan är från hÄnglars senaste kulbbpaket. Det är nog den stämpeln som jag använde flitigast. Klippte bort knappen överst på mössan och satte lite 3D-lack i mitten av det svarta för att få en studentmössa. Motiven är färglagda med Promarkers. Blommorna är från YouDo och halvpärlorna hade jag liggande i lådorna hemma. Tror att de är inköpta på Systrarna Grene för annat pyssel för ett par år sedan. "Äntligen Student"-stämpeln vet jag inte var den kommer ifrån just nu, men det ska jag ta reda på. Det lär dyka upp ett och annat studentkort till här eftersom jag har ett par att gå på i år.





Nu ska jag ta och kika runt på lite andra bloggar, sen är det nog läggdags för min del.

Ha det gott!
Kram Anna

Blogcandy

Blogcandy hos Angelica, och det vill jag verkligen inte missa! Här är en fin bild på några av grejorna man kan vinna! Fint va? :)




För att få en lott extra i utlottningen skulle man berätta en kul historia eller något, så det måste jag ju göra. Tänkte därför ta tillfället i akt att berätta två små historier som hänger ihop och som jag tycker är så himla söta!

För någon vecka sedan var mina nästan 3 år gamla tvillingkusiner här och hälsade på, eftersom de ville gå på beklassen (lekplatsen). Jag och Fia tycker att det är rätt kul att träna konstiga ord med dem och följande hände den här gången. 

På bordet i vardagsrummet står en flaska med hästliniment och grabbarna undrar nyfiket vad det är. Vilket perfekt ord att träna på!
  Erik är jätteduktig och får nästan rätt på det, så när mamma går förbi tycker jag att vi ska visa henne vad han har lärt sig, trots att det fortfarande är lite svårt.

Jag pekar på hästlinimentet och frågar:
  - Vad är det där?
  - Jag vet inte, svarar Erik blygt
  - Men du var ju jätteduktig precis
Efter en kort stunds tystnad lägger Erik huvudet lite på sné och frågar:
  - Kan du hjälpa mig att säga det?

(Det slutliga resultatet blev "Hästmilinent", med ett väldigt betonat H)

Påväg hem från lekplatsen plockade vi lite blommor, vilket ledde till några ord till att träna på.
  Nu skulle vi nämligen försöka lära oss de olika namnen på blommorna (maskros, syren och förgätmigej). Innan vi började tänkte jag se om de redan kunde någon av dem så jag pekade på maskrosen, men det visste de inte. Jag pekade på syrenen, men det visste de inte heller. När jag pekade på den lilla blåa blomman förgätmigej utbrister Erik:

  - SKILLA! Kanske...

Så det var min lilla dubbelhistoria. Tycker själv att den är så söt, och det är inte utan att jag sitter och ler för mig själv såhär innan läggdags.

Tänkte uppdatera om vår lilla Malmötur också, men det får vänta. Nu längtar jag efter att få sova!
 
God natt!
Kram Anna


Konfirmations-LO m.m.

God kväll!

Idag har jag inte direkt varit för aktiv, men lite har jag gjort i alla fall. Jag har tömt skåpet i mitt rum, vilket resulterade i tre fulla flyttkartonger (ja, jag har väldigt mycket grejor). Jag och mamma var i djuraffären i byn med Max för att få hans klor klipta. Dessutom har jag hunnit med att scrappa lite, vara ute ett par rundor med Max och träffat lite folk. 

Är väldigt sugen på att köpa lite blommor från den sida som Angelica  fick hem ett paket ifrån nyligen. Bilden i hennes blogg ser väldigt lockande ut, och det verkar inte allt för dyrt heller (av det lilla jag har sett hittills). Jag avvaktar och ser hur mycket jag handlar för på min och Fias vårshopping på fredag, så får vi se hur jag gör sen.

Tänkte passa på att visa en väldigt enkel LO som jag gjorde igår. När Fia fick veta vilken bild jag skulle använda och att göra en konfirmations-LO bad hon mig att göra den ganska enkel och fin, så att hon kunde ha den på sitt rum sen.




Först tyckte jag att det fattades något, men ju mer jag tittar på den, ju mer färdig känns den. Så jag nöjer mig med den.

Blommor från YouDo, löven är utstansade med cuttlebuggen. Spetsen hade vi liggande i sylådan och texten är handskriven och embossad.

Funderar på att skicka den till Hobbyhusets månadsskiss, eftersom jag utgick från den. Vet dock inte om jag är nöjd nog för att göra det.

Helgen i Tockarp var jättemysig och jag längtar redan dit igen! Farmors kompisar kom och hälsade på, jag, pappa och Fia åkte ut på fotorunda, vi åt middag hos grannarna, tog skogsrundor med Max, gjorde fint på terassen, möblerade om i vårt rum, grillade och bara umgicks...

Nu är det snart dags för House, sen ska jag försöka hitta en ny bok att läsa. Blev klar med En plats i solen igår. Har ni inte läst den så gör det! Den är himla bra, men man måste ha läst Nobels testamente och Livstid först. Böckerna är skrivna av Liza Marklund, som är en av mina favoritförfattare.

Ha det toppen!
Kramar Anna

Motivets blogcandy



Blogcandy hos Motivet, och jag är inte sen att ta chansen att vinna dessa fina stämplar!




Ska försöka uppdatera lite senare idag, men nu är det dags för väldigt sen lunch, en tur med Max och kanske lite scrapping också.

Ha en bra eftermiddag!
Kram Anna

Scrapmara

Hej!

Tänkte att jag skulle bjuda på lite alster från vårt scrapmara i lördags. Fick inte gjort så mycket som jag hade önskat, men vi hade det mysigt i alla fall! :)



Här är ett enkelt kort med en vikning som jag inte testat innan. Stämpeln är från Bildmålarnas, färglagd med Tombow. Papper från Junkitz



Här har vi ett kort med min favoritvikning just nu. Den där kortet dras ut uppifrån och nerifrån, som jag har visat här tidigare. Stämpel från hÄnglar och stÄnglar, färglagd med Tombow. Spetsen hittade jag i sylådorna här hemma och jordgubbarna är utskrivna på fotopapper.



Sista kortet jag visar idag. En enkel Z-vikning med rundade hörn. Designpapper från Basicgrey. Blommor och brad från YouDo.



Imorgon åker jag, mamma, Fia, farmor och Max till vår stuga och stannar till lördag. Pappa kommer imorgon eller på fredag beroende på om han behöver jobba på fredag eller inte. Ska bli så skönt att komma upp "på riktigt". Senast var det ju bara över dagen för att öppna, men nu blir det övernattningar och lite mer tid! Fia tar med sin nya kamera, så nu blir det promenader och fotografering för vår del. Hoppas bara att vädret håller i sig. Själv tycker jag att det är helt ok att ha det som vi har haf det de senaste dagarna. Fint väder på dagen, och oväder på natten. Max blev i och för sig jätterädd för åskan i natt, men det hade han nog blivit på dagen också...

Nu ska jag ta tag i att tömma diskmaskinen och göra mig en sallad till lunch. Därefter ska jag fortsätta att tömma på rummet. Är snart bara scrapgrejorna kvar, eftersom det är det jag skjuter upp hela tiden. Det blir ju inte så naturligt att sätta sig och skapa om allt är nerpackat i flyttkartonger. Men, ska rummet kunna göras om så är det så det får bli!

Ha en mysig långhelg nu!

Kram Anna

Fiffiluren

Hej igen!

Snart läggdags och lite spännande läsning. Läser En Plats i Solen av Liza Marklund. Riktigt bra!

Innan jag gör det vill jag tala om att Fia nu har en egen blogg som ni gärna får kika i. Förhoppningsvis kommer det lite fler bilder på hennes verk efter vårt scrapmara på lördag. Ni hittar henne här! Lämna gärna en liten kommentar till henne också!

Glöm inte att kolla mitt förra inlägg för bilder på vårt Big Ben ;)

God natt!
Kram Anna


Big Ben, konfirmation och scrapmara


Hej allihop!

Som jag berättade i förra inlägget skulle Fia bygga en känd byggnad som skolarbete. Här kommer en bild på Big Ben som jag hjälpte henne att bygga (tyvärr vill den inte komma på rätt håll när jag lägger in den). Jag var väl inte helt nöjd med resultatet, men med tanke på att vi slängde ihop det på en eftermiddag/kväll är det väl rätt okej ;) Vi hade inte tid att vänta på att 3d-lacket skulle torka, vilket innebar att  vi fick kladda på det medan Big Ben stod upp. Detta gjorde förståss att det rann lite och ordnade en del fula droppar. Hade vi börjat lite tidigare hade det blivit mycket bättre, men men. Fia var i alla fall nöjd, och hennes lärare var imponerad, och det är ju det viktigaste! Nu väntar vi på att få höra vad det blev för betyg.



I lördags var det dags för Fia att konfirmeras. Hon läste en egenskriven dikt och sa bestämt till oss innan att vi inte fick lov att gråta! Tack för den ;) Jag fick den stora äran att vara hennes handpåläggare! Både jag och Johan är faddrar till henne, men för att alla skulle få plats vid altarringen var det begränsat till en handpåläggare per konfirmand. När jag ställde mig bakom Fia började killarna på andra sidan flina och mima "Guud, vad ni är lika"! En riktigt fin konfirmation hade de i alla fall!

Det blev rätt mycket folk här hemma sen (ca 30 pers.), vilket var jättekul! Fina presenter fick hon också. Jag hade köpt ett smyckeskrin till henne, eftersom hon hade önskat sig det, (självklart tog jag det finaste jag kunde hitta med massa fack, utfällbara kanter, spegel osv) och ett par örhängen i silver. Johan fick också vara med på den presenten. Den stora presenten från oss i familjen + mormor och morfar + farmor var en systemkamera som hon har önskat sig jättelänge!

Jag gjorde två kort till henne, ett till smyckeskrinet och ett till kameran:



Stämpel från hÄnglar & stÄnglar, blomma från YouDo med en miniros i och kors i glittrigt cardstock. Tyvärr syns det inte hur mycket korset glittrar, det gick inte riktigt att fånga på bild.



Stämpel från hÄnglar & stÄnglar här också, blommor från Long King och även här kors av glittrigt CS. Kortet dras ut likadant som kortet jag gjorde till Sommar och sol-tävlingen i Hobbyhusets poängjakt.

Denna veckan har jag jobbat på förskolan mån-ons och varit helt slutkörd när jag kommit hem, och idag har jag tömmt en del på mitt rum eftersom vi ska göra om. Det har alltså inte blivit så mycket scrappat den här veckan, men det är ju ett par dagar kvar. Funderade på att anmäla mig till JP hobbys scrapmara, men jag funderade lite för länge så jag missade sista anmälningsdatum. Jag hade nog inte velat gå själv ändå, och skulle både jag och Fia gå hade vi fått betala 600 kr, vilket känns lite mycket... MEN, jag och Fia har kommit fram till att vi ska ha ett eget scrapmara på lördag innan Eurovision finalen (HEJA MALENA!). Jag har letat runt på internet idag och hittat två skissutmaningar, två temautmaningar och en färgutmaning som vi kan göra bidrag till. Tänkte nog försöka hitta ytterligare några för att man ska ha lite att välja på. Självklart kommer vi ju att kunna göra sådant som inte ska till någon utmaning också, men jag gillar utmaningar ;)

Imorgon tänkte jag ta en tur till Malmö. Mina fästkuddar är nästan slut och jag behöver vit CS. En tur till JP alltså! Jippiii!  Vid tre åker vi till Dalby och hämtar mina små kusiner(2x3 år). De ringde idag och sa att de ville komma hit och gå på beklassen (lekplatsen) så mamma och moster Eva bestämde att vi skulle hämta dem på dagis och vara här ett par timmar på eftermiddagen.

Nu ska jag och Fia snart fixa en egen blogg till henne. Hon vill såklart kunna delta i olika tävlingar med sina bidrag och inte bara hoppas på att jag kan vinna något kul till oss. ;) Perfekt när man är två! Mycket roligare och mycket billigare!

Ha en mysig kväll!
Kram Anna 


Malmötur, Big Ben och återträff

God kväll!

Idag tog jag en tur till Malmö igen. Känns som att jag är där varje vecka nu. Lillebror Johan fyller år imorgon och Fia hade inte köpt någon present, så jag tänkte att eftersom jag inte hade något bättre för mig kunde jag ju handla åt henne. Dessutom gav det ju mig chansen att gå en runda på JP Hobby. Köpte lite grejor till cuttlebugen, en massa papper och lite annat smått och gott.

När jag kom tillbaka från Malmö och Fia kom hem från skolan satte vi igång och jobbade på hennes skolarbete. De skulle bygga en känd byggnad, med skalor och allt! Vi gjorde Big Ben, nästan en meter högt! Ska visa bilder på det sen, men det är så mörk nu så bilderna blir inte så bra. Får ta dem imorgon innan hon tar med det till skolan.

Jag fick ett jättekul mail idag! En gammal klasskamrat från låg- och mellanstadiet tycker att vi ska samla ihop vår gamla klass och våra lärare för en återträff. Vi har hittat plats (vår trädgård), så nu ska vi bara bestämma ett datum som passar så många som möjligt. Tänk att vi är så gamla att det är dags för återträff! Sen väljer vi kanske inget logiskt jubilem, men vad spelar det för roll om man får träffa och umgås med kul folk? ;)

Nu ska jag gå och packa in Johans present till imorgon. Det blir lite roligare då ;)

God natt!
Kramar,
Anna


Jag är...

Hej igen!

Då var det dags för det sista bidraget till Hobbyhusets poängjakt. Känns lite tråkigt att det snart är slut! I den här extratävlingen skulle man skapa på temat "Jag är...". Här kommer den LO som jag gjorde till tävlingen. Det blev lite stressigt nu eftersom vi åker upp till vår stuga imorgon och att jag därför måste få iväg den idag.

Jag funderade ganska länge på vad jag skulle göra och kom fram till att jag kunde göra något om min stora fobi, nämligen spindlar, men så såg jag att det redan var någon som hade gjort det! Eftersom jag inte gärna ville göra något som någon annan redan hade gjort fick jag fundera om. Efter lite input från min kära mor bestämde jag mig istället för att göra något om att jag är ättling till Linné. Här har vi resultatet: 



Att det skulle vara mycket blommor var en själklarhet, med tanke på vad Linné sysslade med. Passade på att använda lite Majblommor, eftersom vi har köpt ovanligt många i år. Först kom två jättesöta pojkar i 6-7 års åldern och knackade på. När jag öppnade dörren sa de: "Kan du vara snäll och köpa lite Majblommor" och då kunde ju inte jag låta bli, så jag köpte två. Lite senare på dagen kom vår granne och eftersom vi har köpt av henne och hennes syster i alla år kunde jag ju inte säga nej till henne heller, så jag köpte två till. När mamma kom hem från jobb på kvällen berättade hon att hon hade lovat att köpa av sin arbetskamrats dotter, så hon köpte tre små till av henne, och en dekal. Använde 6 av de små majblommorna! 

De vita blommorna är från YouDo, med rosa brads från Panduro, och minirosorna är från JP Hobby. Linnean har jag skrivit ut på fotopapper.

Fotot på mig har min syster tagit, och bilden på Carl von Linné är utskriven från internet.

Jag brände lite vanligt vitt papper för att få lite åldrad känsla och skrev "Jag är dotterdotter son, dotterdotter dotterdotter sonson dotter till Carl von Linné"

Det bruna pappret har jag embossat med Cuttlebugen.

Alla färgerna på papper är valda efter färgerna på Linnea-blomman på bilden.


Här följer några detaljbilder:
 












































Vill också tala om att jag har fått mina första awarder idag! Så glad jag blev när Angelica kommenterade mitt förra inlägg och skrev att jag hade något att hämta i hennes blogg! Ska ta tag i att skicka dem vidare så småningom. Nu är det snart middag på gång, och sen är det Robinson, som jag har fastnat i igen! Antingen tar jag awarderna efter det, eller så gör jag det på måndag!

Ha en mysig lördagskväll!

Kram
Anna


Deltävling #4 - Sommar och Sol

God eftermiddag!

Dags för sista deltävlingen i Hobbyhusets poängjakt. Denna veckan är temat sommar och sol. Egentligen hade jag tänkt göra en LO med bilder från Skånes Djurpark, men det blev inte så. Jag hittade en jätterolig kortvikning som jag ville göra något med istället. Jag har ju gjort LO's i alla andra tävlingar, så nu tyckte jag att det var dags att göra ett kort.



Här har vi det stängda kortet. Stämpeln, från hÄnglar och stÄnglar, är färglagd med Tombow. Blommorna är från YouDo. CS i vitt och två olika gröna nyanser. I blommorna och på knapparna i skor och klänning på stämpeln har jag droppat lite 3D-lack.

Drar man i organzabandet kommer kortet att dras ut både ovanifrån och underifrån och se ut så här:  




Hoppas att ni gillar kortet!

Nu ska jag ta tag i den sista deltävlingen "Jag är...", vilket kommer att bli en LO. Den kommer att dyka upp här på bloggen senare idag eller imorgon beroende på hur lång tid det tar för mig att komma igång och bli klar.

Kram,
Anna


RSS 2.0