Nya Promarkers och tävlingsbidrag

Hallå där!

När jag kollade på skånetrafikens hemsida igår stod det att bussen skulle gå 08.00, men när jag skulle gå över vägen ca. 7 min tidigare såg jag bussen köra iväg. Kollade tidtabellen på plats och där stod det minsan 07.47 och där var ingen buss som skulle gå 08.00. Blev rätt sur eftersom det innebar att jag inte skulle hinna till skolan förrän ganska långt efter att föreläsningen hade börjat. Jag får nog ändå säga att det nog var ganska skönt ändå. Jag känner mig inte alls speciellt pigg idag. Har jätteont i halsen och känner mig nästan lite febrig.

Fick i alla fall kul post idag. Jag la en förbeställning på fem pennor från Promarkers nya kollektion i förra veckan och de passade på att trilla ner i brevlådan för en liten stund sen.



De två översta, Duck Egg och Khaki, känns lite väl lika andra färger som jag redan har, men annars är jag kanonnöjd :) Finns några färger till som jag är lite sugen på, men som sagt ska jag ju inte handla något innan scrapmässan. (Fast det är inte riktigt sant, för JP Hobby har nyöppning på lördag och jag har faktiskt planerat för att åka dit sedan jag fick reda på det.) Pennorna hade jag i alla fall beställt innan jag fick veta att jag skulle på mässa, så de räknas inte ;) De grejor som jag köpt till swapparna på Svensk Scrapbooking räknas inte heller, för det är ju inte till mig själv ;)


Sen tycker jag att ni ska kika in här för att se mitt bidrag till Scraplyckans Gäst-DTtävling. Det översta är mitt ;) Är faktiskt riktigt nöjd med kortet! Nu väntar jag med spänning på att få höra hur det har gått. Där är ju så många fantastiskt fina bidrag :)



Nu ska jag antingen lägga mig och vila en stund, eller dra mig ut i scraphörnan. Jag har inte bestämt mig för vilket som känns mest lockande än...

Ha det gott!
Kram Anna


Nä, det är ingen vanlig dag....

... För det är Annas födelsedag! Hurra, Hurra, Hurra!

Ja, då sitter jag här och skriver mitt första inlägg som 20-åring :) Har fått så fin uppvaktning nu på morgonen med skönsång, tårta och massa fina presenter. Vi brukar inte ha tårta på morgonen, men efter initiativ från min kära syster blev det det i alla fall idag. Himla god var den också ;) Och ni skulle bara veta (eller, ja, jag ska snart berätta) vilka fina saker jag har fått...

Ett fat med ljus och en matchande skål, fylld med godis
En flaska Codorniu (måste dessutom ta en sväng inom systemet i eftermiddag, bara för att jag kan)
Dubbelhäftande tejp ;)
En laminator och ett stort paket laminerinsfickor (Nu kan jag också göra fin stämpelförvaring)
En Papercraft-tidning
Julstämplar från Penny Black
Julstämpel från Inkido
Julstämpel från Sarah Kay (som inte har kommit än)
Fina örhängen och ett presentkort en present till från Fia
Pennor från Johan, samma sort som jag redan har, fast lite tjockare. Jodå, han har koll min lillebror ;)
En leksaksbil som symboliserade fem körlektioner
Sängkläder (som passar utmärkt till mitt nya, fina rum) kom långväga från Faster med familj i Ystad

Och så har mamma gjort en LO, som jag bara måste visa ;)



Japp, vi ska till Stämpel- och scrapmässan i Göteborg den 17 oktober!! (Ber om ursäkt för dålig bild, men jag fick inte riktigt till det) Så nu ska jag inte köpa några scrappgrejor (dubbelhäftande tejp, lim och annat sånt som man måste ha räknas inte) på ett par veckor så att jag har lite pengar att handla för när jag är där ;) Vi tar tåget upp på morgonen och så har vi bokat tåg hem lite senare på kvällen så att vi hinner äta någonstans i Göteborg efter att mässan har stängt. (Ja, vi bokade tåg nästan det första vi gjorde efter uppvaktningen) Åh, det ska bli såå kul :) :) Jag måste säga att jag blev rätt förvånad över att mamma kommit på denna genialiska idé, och hon var rätt nöjd med den själv. Hon brukar inte vara den som har svårt att hålla födelsedagspresenter hemliga, men den här gången har jag förstått att det varit liiite jobbigt och hon ville nästan avslöja det när vi diskuterade datum för min 20-årsfest. 

Jo, men ni kan väl ana att jag är nöjd med dagen, trots att klockan bara är 09.10 ;)

Nu ska jag gå och göra mig lite iordning eftersom jag ska åka in till skolan om en stund.  Eller, jag har nästan två timmar på mig till bussen går, så jag hinner nog börja stämpla upp lite motiv och kanske börja måla lite också.

Ha det toppen!
Puss och Kram
Anna, en nybliven 20-åring :)

Blogcandy hos Tiggy



Tiggy firar 10.000 besökare i sin blogg och lottar ut detta fina paket! Vill ju inte missa den chansen såklart ;)

Kika in i hennes blogg för att vara med du också!

Brev från MHV

God dag!

Skulle egentligen på föreläsning på skolan idag, men jag vaknade med en fruktansvärd mesvärk, så så blev inte fallet. Jag kunde knappt resa mig upp från sängen, så tanken på tre timmar i ett klassrum kändes inte alltför lockande. Mamma var så vänlig och kom upp med en värktablett till mig, så efter en timme till i sängen kändes det nästan okej, vilket jag brukar få nöja mig med när de riktigt jobbiga värkarna kommer ;)

Jag har i alla fall fått uppmuntrande post då paketet från MHV på Svensk Scrapbooking kom idag! Ett paket glue line (min favorit för att sätta fast dekorationer! Dessutom har jag snålat ordentligt med den jag har eftersom den är påväg att ta slut. Kanon, alltså!), tre små fiiina stämplar, fyra paljettband, en massa andra fina band och spetsat och ett jättefint kort! Absolut värt den lilla extra väntan ;)



Fick också ett jättegulligt brev och en födelsedagspeng av farmors barndomskompis, vilket jag inte alls hade väntat mig. Jag blev väldigt rörd måste jag säga. Ska försöka knåpa ihop ett fint tack-kort att skicka till henne :)

Imorgon är det alltså dags för den stora dagen... Börjar känna mig lite gammal ;)

Nu tänkte jag se till att äta lite. Håller på att koka lite ris och så har jag mammas mumsiga kyckling med currysås i kylen. Kanon!

Ha det gott!
Kram Anna


Ett kort och lite babbel

God dag!

Den här veckan har varit rätt lugn måste jag säga... Ledig måndag, skola 9-11.30 i tisdags, ledig onsdag, skola 12-16 i torsdags och ledig fredag. Känns som att det är helg hela tiden tycker jag. Lite jobbigare blir det nog i veckan som kommer, för då ska jag faktiskt gå i skolan måndag, onsdag och torsdag. Förstår ni hur jobbigt jag har det? ;) Nä, men jag trivs rätt bra med att ha det lite lugnt nu i början så att jag kommer in i pluggandet igen utan att behöva känna någon stress.

Idag har det blivit lite scrappande faktiskt. Ett kort och en LO som inte känns riktigt färdig. Vet inte hur jag ska göra för att få den klar, så nu får den ligga ett tag tills jag kommer på hur jag ska göra. Tanken är att jag ska skicka in den till en av tävlingarna i bloggpartyt så småningom. Kortet däremot kände jag att blev rätt bra. Inget jätteavancerat precis, men det behöver det ju inte vara ;)



Greeting farm-stämpeln har jag lånat av Angelica, och jag kan säga att jag är rätt sugen på att skaffa det settet själv ;) Motivet är färglagt med Promarkers. Knappar på skor och väska, de grå ränderna på tröjan samt håracerssoarerna har jag målat lite på med mina Sakura gelly rolls, så de glittrar rätt mycket. Texten är stansad med Quickutz Metro-alfabet och dekorerad med lite 3D-lack. Mönsterpappret är från DCWV. Jag har även dekorerat med lite punchinella, pearl maker, organzaband, två små charms och stickles.

Så börjar det dra ihop sig för min 20-årsdag! På torsdag är det dags, vilket innebär att jag bara har fem dagar kvar som tonåring. Fem dagar som kommer att spenderas med skola, körlektion och en "dejt" med min kära vän Malin. På torsdag blir det lite firande med mamma, pappa, Johan och Fia, sen kommer släkten på lördag eller söndag. I oktober blir det lite firande med ett gäng kompisar också, för 20 ska faktiskt firas ordentligt tycker jag ;)

Nu ska jag sätta mig och spåna lite på vad jag ska skicka i swapparna som jag är med i på Svensk Scrapbooking. Dels så börjar en födelsedagsswap nu i oktober, och så kör vi vidare med årsswappen med färgtema, som i oktober är beige. Det är ju fortfarande en hel del tid kvar, men det kan ju inte skada att börja fundera lite. Lika bra att vara ute i god tid.

Ha det fint!
Kram Anna




Scrapträff, påfågel och ATC-swap

Hey där!

I helgen var det scrapträff hos Angelica, vilket var himla trevligt! Tiden bara flög iväg. Jag fick gjort ett kort till en liten utmaning som vi satte igång. En snabbscrap på 30 min. Jag har nog aldrig gjort något på så kort tid innan, men jag blev ändå nöjd med resultatet. (Faktiskt mer nöjd med det än med den andra kortet jag hann med) Bilder på korten kommer, men det är inget bra ljus att fota i nu.

Enligt önskemål lärde jag också ut tekniken som jag använt på pärlfigurer som jag haft med på ett par layouter. Tänkte att jag skulle visa upp en påfågel som jag gjort tidigare, bara för att visa vad man kan göra när man känner att man lärt sig tekniken ordentligt.




Idag kom ATC-korten från en swap jag varit med i på Svensk Scrapbooking. Såå fina! Många av oss som satsade på tårtor och cupcakes ;)



Tänkte också visa en liten bild på mina kort, eftersom jag inte gjorde dem likadana.




Nu går jag och ser fram emot att det ska dyka upp ett paket från MHV på Svensk Scrapbooking. Egentligen skulle alla paket vara framme till idag, men så blev det inte. Hoppas att det kommer nu i veckan, är såå nyfiken :) Min hemliga vän blev i alla fall nöjd med paketet jag skickade så det känns ju bra.

Annars blir det en del pluggande nu. Kände mig jätteosäker på om jag skulle fortsätta i början, men nu när jag har kommit in i det är det hur kul som helst. Idag har jag lyckats få iväg min studieförsäkran så att jag kan få lite studiebidrag och det känns också helt okej ;)

Nu tänkte jag ha lite kvalitetstid med min gitarr. Den har fått komma fram lite mer nu den senaste veckan av någon anledning.

Ha det gott!
Kram Anna


Blogcandy hos Motivet

Hittade denna fina blogcandy hos Motivet. Jag hade mer än gärna lagt vantarna på dessa fina stämplar!

Nu håller jag tummarna! Känner att det hade varit passande med något uppmuntrande nu... Men jag har ju faktiskt vunnit sänka skepp-tävlingen i samband med Scraplyckans CC och idag fick jag veta att jag vann ett av priserna i liftkedjan också :) Sen är jag med i MHV på Svensk Scrapbooking, som om inte en allt för avlägsen framtid bör det trilla ner ett litet paket därifrån i brevlådan också.

Imorgon är det dags för begravning... Ska bli rätt skönt att få det avklarat, så att man inte behöver fundera mer på att man har det framför sig...

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig.

Ha det gott!                                                                                                                                                                           Kram Anna


Det händer inte här!

Teven stod på, som vilken vardagsmorgon som helst, här hemma. En rullande text i nederkanten av rutan talar om att tre barn och en kvinna har omkommit i en villabrand i Staffanstorp. Vi fick snabbt upp sydsvenskans hemsida och läser samma sak där. En länk till en karta, med vår gata utpekad...

Jag for ut på gatan där jag mötte en elev, som går på skolan som jag jobbat som vikarie på det senaste året, tillsammans med hans mamma och syster. De bekräftade mina misstankar - två av barnen gick på skolan. Två barn som jag jobbat hos och som så glatt har vinkat och ropat varje gång jag gått eller cyklat förbi deras hus. Som gärna har kommit och klappat Max när han har varit med, och som så stolt visat upp sin yngsta lillasyster.

På eftermiddagen kom beskedet att det fjärde barnet inte heller klarade sig.

Det här är ju sådant som man hör om på teve eller läser om i tidningen. Sådant som händer någon annnanstans, långt bort. Inte här, lite längre upp på gatan, med människor som man mycket väl vet vilka det är. Det händer inte här!

Har varit förbi deras hus med mamma, pappa och Fia och tänt ett ljus nu ikväll. Det är så fint där med alla ljus, blommor och gosedjur som folk har varit och placerat ut... Det är så svårt att ta till sig... Så svårt att förstå...

Tänker på alla barn på skolan som förlorat två vänner, och framför allt på pappan som inte var hemma!



........


RSS 2.0