Smyckeparty och Malmötur

God morgon!

Var beredd på att de skulle ringa från jobb i morse, men det gjorde de inte så det blir nog en tur till Malmö idag istället. Johan fyller år den 7:e och Fia konfirmeras den 9:e, så det behövs väl en och annan present. Dessutom kanske jag kan passa på att gå bort till JP Hobby en sväng och kika lite. Ikväll blir det nog grill hos kusinerna i Dalby, och därefter film hos min kära vän Malin.

Igår hade vi smyckeparty här hemma. Kom inte så mycket folk, men det gick bra ändå! Egentligen hade jag väl helst sett att det kom lite fler, men det var ändå rätt lagom på något vis. Lite konstigt kändes det eftersom Fias kompisar kom med sina mammor, och en av de andra inbjudna kom med en kompis, så jag hade aldrig träffat de flesta av dem som var här. Jag ställde fram en liten låda med hemmagjorda kort, bara för att se om jag kunde få något sålt, och visst kunde jag det! Sålde för drygt 100 kr, så jag var överlycklig över att ha sålt mina första kort! ;)

Nu ska jag göra mig klar för en liten busstur. Kommer jag iväg i tid, och hem i tid, kanske jag hinner sätta igång med Hobbyhusets sista utmaningar också. Jag kommer ju inte kunna vinna längre, men jag bestämde innan att jag skulle delta i alla deltävlingar, så det ska jag satsa på! Dessutom är där ju extra utlottningar också ;)

Ha en mysig dag, och njut av att vi får en extra dags helg nu! ;)

Kramar,
Anna


Nya skor och sparade pengar

Hej kära vänner!

Nu är det måndag, igen, vilket betyder att ny poängställning och ett nytt tema finns hos Hobbyhuset. Fick nöja mig med två poäng den här gången också. Lite tråkigt, men de andra som är med och tävlar gör ju fantastiska bidrag, så det är väl inte så konstigt egentligen. Nya temat är Sommar och sol, vilket jag tror kan bli kul! Fick en idé när jag var ute med Max imorse, så jag hoppades att vi skulle få ett tema som passade, och det gjorde det! Lite tur ska man väl ha ibland ;)

Helgen har varit riktigt mysig med mycket sol och mycket värme. Jag och Fia tog en tur in till den stora staden Malmö i lördags. Såg ett par riktigt snygga skor för några veckor sedan som jag har gått och drömt om sedan dess. Jag brukar inte köpa så dyra kläder och skor, men nu när jag fick ett par dagars jobb förra veckan bestämde jag mig för att jag faktiskt skulle kosta på mig de där skorna för 995 kr, som jag så gärna ville ha! Affären där de fanns låg på slutet av gågatan, sett från det hållet vi kom från, så det tog en evighet att komma dit! Väl där skulle jag bara prova så att jag visste vilken storlek jag skulle ha. Hittade både 39 och 40, så det skulle ju inte vara något problem! Trodde jag, ja! 39:orna var för korta och 40:orna var jättemycket för breda, så det gick inte alls! Så besviken jag blev!
   Vi gick i alla fall vidare, och förbi en annan skoaffär där de hade en hylla utanför med en del skor på. Fia pekar på ett par och säger: - "Men Anna, titta på dem där! De är ju MYCKET snyggare än dem du ville ha tycker jag. Ska du inte prova dem?"
Jag suckade lite, och tyckte att de var ju riktigt snygga de också, men det var ju inte det jag hade tänkt mig riktigt. Men jag provade i alla fall och de satt riktigt bra! Funderade lite och bestämde mig för att köpa dem istället. Så jag fick ett par nya skor i alla fall, och dessutom kostade de bara 499kr, vilken innebar att jag sparade nästan 500 kr jämfört med skorna jag hade bestämt mig för från början! Vilken tur att jag hade min kära syster med!Om en timme börjar jag jobba. Har en och en halv timmes avlösning idag när det är arbetslagsmöte. Innan det tänkte jag försöka göra mig lite i ordning, har varken sminkat mig eller gjort vid håret idag. Känner inte att jag har något större behov av det när jag bara går hemma. Tänkte ta en tur med Max också eftersom det är fint väder idag också, kanske gå och  möta Fia som borde ha slutat nu. Efter jobb blir det till att sy smyckepåsar till på onsdag, eller fortsätta att tömma mitt rum som ska få sig en make over så småningom.

Tänk, ett helt inlägg som nästan  inte handlade om pyssel! Det har nog inte hänt så många gånger innan ;)

Ha en mysig måndag eftermiddag och kväll!

Kramar,
Anna

Hobbyhuset deltävling #3

I deltävling 3 hos Hobbyhuset ska man scrappa på temat Kärlek/Romantik. Jag valde att ta fasta på kärlek, och göra en LO med en bild på min syster och familjens hund Max. Bilden tillhör mina favoriter så jag tänkte att jag kunde ta tillfället i akt. Valde att använda titeln "A different kind of love" eftersom det här nog inte är det man först tänker när man hör "kärlek och romantik".
 


Bokstäverna är utstansade med Quickutz Metro-alfabet i Cuttlebugen. Blommorna är också QK.Dekorationer är en bristvara bland mina scrappgrejor eftersom jag ofta tycker att det är ganska dyrt. Detta, och att jag gärna ville ha med något annorlunda på LO:n, fick mig att göra en fjäril av pärlor och tunn ståltråd som jag satte fast. Jag tycker själv att det blev rätt bra ;)

Så, detta är alltså mitt bidrag till tävlingen. Hoppas att man kanske kan få något extra poäng den här gången, förutom de poängen man får för att man deltar ;)

Nu ska jag ut och njuta av sommarvärmen!

Kram,
Anna


Mamma

Nu är det en extra tävling i Hobbyhusets poängjakt, där man ska skapa något som har med "Mamma" att göra eftersom det snart är morsdag.

När jag berättade för min syster om tävlingen bad hon mig att använda en speciell bild, och jag hade stora planer för den! Jag skulle lägga flera timmar idag på att få den gjord, men kl. 08.20 imorse ringde de från förskolan och undrade om jag kunde jobba idag, så det gjorde jag ju såklart! Timmarna gick alltså till jobb istället och mitt bidrag fick bli väldigt mycket enklare. 

Cuttlebugen, embossingpenna och -pulver, lite halvpärlor och papper i fina färger åkte fram och skapa något snabbt för att kunna delta. Resultatet blev denna "mini-LO", och budskapet kommer väl fram ganska bra i alla fall ;)
Glitter & Glamour

Dags för deltävling 2 i Hobbyhusets poängjakt, på temat glitter och glamour. Jag kom genast att tänka på bilderna från min studentbal förra året som jag inte har kommit till skott att göra något med. Förklaringen till det är att jag inte har gjort några LO's före Pop/Rock-temat förra veckan. Detta blir alltså min andra LO någonsin!Såhär blev resultatet! Jag är rätt nöjd faktiskt ;) All text är handskriven, och rubriken är embossad, liksom ordet "Meny" på den ena tagen. (Den vita rutan är inte så sne som den ser ut på bilden). Blommorna kommer från YouDo, banden och stämpeln som finns med flera gånger är inköpta på JP Hobby i Malmö.

Här följer lite detaljbilder:

 
Förtydligande av text:

När: 17 maj 2008
Var: Hotell Hilton i Malmö
Hur: Med god mat, fina kläder, fantastiskt sällskap och mycket dans!På den ena tagen har jag en bild på den fantastiska håruppsättningen som min granne gjorde på mig till balen.Och den andra gjorde jag som en liten meny med bilder på maten som vi bjöds på. Mycket gott!Jag gjorde en liten "yearbook" som jag har knutit fast i punchinellan. Innuti har jag satt foton på dem som jag umgicks mest med under gymnasietiden (av dem som var med på balen). Jag visar inte dem bilderna eftersom jag inte har kollat att det är ok med dem som är med, och för att det skulle bli så väldigt många bilder i så fall.


Det var det hela den här gången. Hoppas att ni gillar den! :)

Ha en mysig fredagskväll!

AnnaNågra nya kort

Här kommer lite kort som jag har gjort den senaste tiden.Här har jag maskat ihop två stämplar från hÄnglar & stÄnglars senasta klubbpaket. Texten är även denna gång QK metroalfabet. Tyvärr kommer jag inte ihåg vart designpappret kommer ifrån.Ett till kort med stämpel från hÄnglar & stÄnglar. Designpappret är inköpt på Panduro Hobby. På cirkeln har jag tagit massor med stickles.Stämpel från hÄnglar och stÄnglar igen. Designpapper från Panduro Hobby.Ytterligare ett kort med stämpel från hÄnglar och stÄnglar. Designpapper även här från Panduro Hobby. Kortet hade små dalar runt ovalen som jag fyllde i med stickles.

Alla motiv är färglaggda med Promarkers.

En gästande designerJag tänkte idag bjuda er på detta söta vårkort som min 14-åriga lillasyster har gjort. Detta är det första kortet som hon gjort och blivit riktigt nöjd med, så hon lät mig med glädje visa upp det här i bloggen. Stämpeln är från hÄnglar & stÄnglars senaste klubbpaket.

Mycket längre än så här blir det inte just nu, men jag har scannat in en massa kort idag, så det är möjligt att det kommer ytterligare en uppdatering senare.

Ha det fint och njut av de sista påskdagarna!
Anna och Fia

Första LO:n
Jag har gjort min första LO! Hobbyhuset firar sin 4-årsdag, genom att under fyra veckor ha en tävling där man varje vecka ska scrappa på ett tema. Denna veckan är temat Pop/Rock, och jag valde att göra en LO med en bild på min syster inspirerad av låten Teenage Superstar av Kim-Lian som är med på soundtracket till Hipp Hipp Hora.
Har använt svart skimrande cardstock, silverfärgad cardstock, designpapper, öljetter och brads från Panduro Hobby.
Titeln är utstansad med QK metro alfabet, aven de taggiga cirklarna är QK.
Kedjan har jag gjort med grejor som vi hade liggande i pärlhörnan här hemma.
Jag tog ett tomt notpapper från mina notgömmor och ritade dit lite fjärdedelar och åttondelar för att framhäva det musikaliska temat lite mer. (Noterna har ingenting med låten att göra eftersom jag inte kände för att sitta och planka när jag gjorde LO:n)

Jag måste säga att jag är rätt nöjd eftersom jag inte gjort någon LO tidigare. Nu är det bara att hoppas på att domarna också gillar den! ;)

Glad Påsk!
Anna

Essmos bloggcandyStort GRATTIS till Essmo som passerat 10000 besökare på sin blogg!
Detta firar hon med att lotta ut detta härliga bloggcandy, och jag måste ju bara vara med och testa lyckan! ;)

Ha det fint!
Anna

Födelsedagskort

Jag är inte speciellt flitig med att uppdatera här, men när jag gick igenom kameran hittade jag några kort som jag gjort, och tänkte därför passa på att lägga ut två födelsedagskort som jag har gett bort nu.Detta kortet gav vi till mormor när hon fyllde år.
Stämpeln är från Magnolia (och håller egentligen ett hjärta i handen, men det försvann ^^), målad med Promarkers.
Bokstäverna har jag fått, och vet därför inte varifrån de kommer.Här är ett kort som jag gjorde när en kompis till familjen fyllde 50.
Stämpeln är från Panduro Hobby, ett passande motiv då mottagaren är kock. Också denna är målad med Promarkers.
Bokstäverna och siffrorna är likadana som på det lila kortet. Bården är utklippt från papper från Panduro Hobby.
Halvpärlorna i hörnet är från Scraplyckan.

Bilderna är inte de bästa, och tanken är att jag ska försöka scanna bilder i fortsättningen, men eftersom jag inte längre har dessa kort i min ägo får kamerabilderna duga!

Trevlig helg!
Anna


RSS 2.0