Nu blir det bilder....

Halli Hallå!

Nu blir det bilder i massor. Jag har varit med i Scraplyckans CC i helgen och tänkte nu att jag skulle visa upp mina bidrag. Eftersom det har blivit mycket verkstad nu så har jag inte känt att jag har hunnit blogga under tiden, men nu när jag är klar tar jag allt på en gång ;)

#1 - Skapa med LYKKAL - Lampworkpärla
Y - YouDo-blommor
K - Kakservett
K - Karen-Marie Klip (mönsterpapper)
A - Akrylfärg

#2 - Färgutmaning (rosa+brunt)#3 - Skissutmaning (Kort)#4 - Måste ha med utmaning (kakservett, nyckel, öljetter, band)#5 - Teknikutmaning (embossa med två olika färger)#6 - Liftutmaning (från Scraplyckans blogg)#7 - Skissutmaning med twist (ha med något rosa, bling och spets)#8 - Julutmaning (Julkort som inte är kvadratiskt eller rektangulärt)#9 - Skapa med maskin#10 - Teknikutmaning MonochromatiskOch så till de två utmaningarna för oss som köpt CC-kitet

#1 - Valfritt alster med enbart material från kitet#2 - Skissutmaning med enbart material från kitet
Utöver dessa har jag ju gjort de fem liftarna som jag visat tidigare. Har jag inte varit duktig? ;) Känner att jag har varit riktigt kreativ de senaste dagarna... Är förståss mer nöjd med vissa än med andra, men så är det ju alltid.

Nu håller jag tummarna för att något av alla dessa bidrag ska ge mig ett litet pris ;) Helt lottlös kommer jag i alla fall inte att bli. Jag har nämligen vunnit en sänka skepp-liknande tävling som DT-Astra höll i på egen hand. Så hon ska skicka ett litet pris till mig :D Men jag hoppas ju såklart ändå på alla andra tävlingar också.

Denna veckan räknar jag inte med att hinna med speciellt mycket av varken skapande eller bloggande. Skolan börjar imorgon och jag går även onsdag och torsdag den här veckan. På tisdag har jag körlektion, vilket ska bli kul eftersom det gick så bra sist. Så är det degs för begravning på fredag. Jag tror att vi alla här hemma längtar till lördag så att vi har det avklarat. Pappa och jag är riktigt nöjda med att det är fotboll på lördag så att vi får något annat att tänka på. Vi engagerar ju oss rätt mycket när det gäller landslagsfotboll båda två ;) Ingen kickar fotboll som han, Zlatan jag säger Zlatan! ;)

Har gått med i lite swappar på Svensk Scrapbooking också. Dels en MHV nu i september, vilket ska bli himla kul! Jag har beställt grejor till min hemliga vän så att jag klarar lite drygt den där 50-lappen man ska handla för och har en annan grej på gång som jag ska fixa. Tror nog att det kommer att bli bra. Den andra swappen jag har gått med i är en årsswap med färgtema, vilket också ska bli himla roligt. Jag hann först att anmäla mig (efter LoWi som håller i swappen) och norpade åt min juli som är lila! September blir vitt, så nu ska jag se till att fixa lite grejor till henne också.

Hoppas att ATC-swapen kommer i veckan också. Sista dag för inskick är imorgon, så om alla skickar i tid kan det gå ;) Är sååå nyfiken på att få se vad alla andra har hittat på...

Det var allt jag hade att bjuda på idag, men det blev ju en del i alla fall.

Ha det gott!
Kram Anna


Körlektion och femte liften

God dag!

Kl. 11.55 idag var det dags för min första körlektion på 2½ månad och jag har nog inte kört någonting hemma sen dess. Var rätt nervös innan jag kom dit. Dels för att det var längesen jag körde, och dels för att det inte var samma lärare som jag har haft de andra gångerna jag har kört med körskolan. Tro det eller ej, men det gick väldigt mycket bättre än vad jag hade trott. Övade nerväxling idag, och klarade mig ändå undan med 2-3 motorstopp ;) Känns riktigt bra inför nästa lektion nu, som är redan på tisdag.

När jag kom hem låg det ett häärligt paket i brevlådan. Jag fick ett mail i helgen där det stod att om jag handlade grejor för 200kr på Handarbeta, så fick jag köpa deras gardenior för 1kr/st!! :D Stoppade ner en distressdyna, bling-swirlar, en pearlmaker, två promarkers, två ark bokstavsstickers och nio paket gardenior (ett paket av varje färg, vilka då kostade totalt 9kr!) Har tagit lite bilder, men ljuset blev så konstigt, så ni får använda fantasin för att tänka er vilket kul paket jag fick ;)

Ikväll drar Scraplyckans CC äntligen igång! Jag har städat scraphörnan, fyllt på med kul grejor och laddat med att göra fem liftar, varav fyra jag redan visat (den femte kommer längre ner i detta inlägg). Jag tycker att de kan dra igång redan nu, men tiden är satt till 20.00, så jag får snällt vänta på att det är dags. Gillar att skolan börjar på måndag, så att jag har ikväll och tre hela dagar på mig ;)

Dags att visa upp den femte liften. Denna gången skulle jag lifta Anna, och hittade en jättefin LO (klicka på länken så kommer ni direkt till den).Jag liftade hela upplägget, för jag tyckte att det var så fint :) Här har jag använt en av gardeniorna som jag fick hem idag. Såå fin så! ;) Tänkte först använda pearlmakern som ram runt hela LO:n, men ändrade mig, så det blev bara längs en kant. Själv tyckte jag att det blev rätt kul. Korset gjorde jag till ett konfirmationskort, men använde det aldrig då. Tyckte att det kom väl till pass nu :) Tyvärr syns det inte på bilden att korset glittrar väldigt fint, men som nog många som fotograferar sina alster har upptäckt, så är det vääldigt svårt att fånga glitter på bild ;)

Nu ska jag och Max snart ta en lång promenad och möta Fia på skolan. Hon slutar sent idag, så hon uppskattar nog lite sällskap.

Ha det fint!
Kram Anna

En tur till stora staden och lift nummer fyra

Tjollahopp!

Idag blev det en tur till den stora staden Malmö. Tog bussen som gick 09.20 och klev av vid Värnhem där jag bytade buss för att åka vidare till "Dockan" (Västra Hamnen). En liten promenad därifrån och jag var framme vid Malmö Högskola (eller i alla fall den del där jag ska vara i höst). Kan nästan ta på Turning Torso därifrån ;) Jag tänkte att det kunde vara en bra idé att åka dit i lugn och ro för att kolla hur man tog sig från hållplatsen till skolan så att jag inte står där stressad och vilse på måndagmorgon. Imponerande nog hittade jag med en gång och kunde traska tillbaka till bussen igen. Till saken hör att jag har världens sämsta lokalsinne, så jag är himla nöjd! Känns skönt att ha lite koll inför måndag eftersom jag ändå kommer att behöva hitta rätt lokal ;) Upptäckte att linje 2 också går förbi där, så jag hoppade på den och tog en sväng förbi Gustav Adolfs torg och köpte hem vars en sub till mig och Fia (älska subway, säger jag bara!), samt tog en sväng inom Panduro Hobby. Jag skulle köpa mer stämpelrengöring, men de hade de inte. Det blev ett paket silvrig punchinella (hela 5 meter i deras paket), en taperunner och två ark rosa cardstock. Dyyyrt med 9kr/ark, men jag upptäckte igår att jag har väldigt lite rosa kvar och imorgon börjar Scraplyckans CC... Har lite svårt att tänka mig att jag inte skulle göra någonting i rosa.

En fjärde lift har jag fått ihop till liftkedjan också! (Hoppar på en femte gång, sen får jag nog koncentrera mig på de andra tävlingarna)

Denna gången skulle jag lifta Veronica (direktlänkt till LO:n jag har liftat) och så här blev det!Stämplel från hÄnglar, färglagd med Promarkers. Vit och grön CS som jag har stämplat och clearembossat. (Den vita cardstocken blev för vit, så jag färgade den med Fluid Chalk). En reva mitt i pappret som jag chalkat och "lagat" med organzaband (som jag målat med promarker eftersom den också var för vit) som jag trätt genom ett gäng öljetter. Ganska mycket chalk blev det på kanterna också :)

Imorgon är det dags för en körlektion igen. Har haft lite svårt att komma igång med körningen, så igår när jag var i byn för att köpa fiskgratäng (blev plötsligt väldigt sugen på det igår) gick jag inom körskolan och bokade in alla lektioner jag hade kvar av det 10-paketet som jag fick av mamma och pappa när jag fyllde 19 (nästan ett år sen nu... Fy skäms, Anna!!). Nu har jag i alla fall sju lektioner inbokade under sex veckor, så nu jäklar är det dags att ta sig i kragen. Tycker inte riktigt om körskolans bilar. De är mycket nyare och bättre än mammas som jag har kört i, så allting är så himla mycket känsligare. Särskillt kopplingen är en mardröm. Det går toppen när jag kör med mamma i hennes bil, men när jag kör med körskolan och deras bil går det inte alls. Mycket därför jag inte tyckt att det varit kul och inte kommit igång. Men det är ju som mamma säger, jag måste vänja mig vid deras bilar också, och då är det bättre att ha täta lektioner så att jag lär känna bilen.

Nu ska jag ta och förbereda lite för min femte lift till liftkedjan. Eller i alla fall välja en att lifta så att jag kan förbereda sen ;)

Ha det fint!
Kram Anna


Se hit!

Eftersom det fortfarande inte är någon som har nappat på PIF:en, tänkte jag att jag skulle lägga ut det inlägget igen. Då kanske någon som inte har sett det innan tycker att det ser kul ut och vill hänga på. Eller så är det kanske någon som har ändrat sig och vill vara med ändå? :) *håller tummarna*

Angelica hade denna på sin blogg, och jag tyckte att det kunde vara kul att hänga på :)
Det står:

"Pif handlar om att ge men också att få!

Jag kommer skicka en handgjord gåva till de tre första som kommenterar detta inlägg.
Det får vara vilken gåva somhelst så länge den är handgjord och man har 365 dagar på sig f.r.o.m. att blogginlägget skapades.

När man kommenterar detta inlägg lovar man också att ta PIF med sig till sin egen blogg och erbjuda samma sak!

Är det någon som vill vara med på detta?"

Tycker ni att detta verkar kul och vill ha en handgjord liten gåva av mig? Skriv då PIF - ja tack! i en kommentar under detta inlägg. De tre första som gör detta får vara med och ska då alltså erbjuda samma sak på sin blogg.

Häng på nu! Ni har ju faktiskt 365 dagar på er :D

Ha det gott!
Kram Anna


Blogcandy hos BellaMio

En av bloggarna som jag brukar kika in till lite så där i smyg tillhör BellaMio. Nu firar hon ett år med sin blogg och gör detta med en härlig blogcandy. Tyckte att den såg så lockande ut att jag kände att jag måsta ta chansen ;)Visst ser det härligt ut? :)


En tredje lift

Hallå där!

Idag åker jag, mamma och pappa upp till vår stuga igen. Fia ska på fest och Johan vill inte följa med den här gången. Kommer att bli jättekonstigt och rätt tufft eftersom vi har haft med oss farmor varje gång de senaste sex åren (efter att farfar dog). Men någon gång ska ju vara den första, och jag åker hellre dit förr än senare så att man inte hinner gå och bygga upp det för mycket. Jag tror att det blir jobbigare ju längre tiden går, så det ska på sätt och vis bli skönt att komma upp också. Lite frisk luft och svampplockning (så länge jag slipper att äta svampen) är nog inte helt fel.

Igår sa jag ju att jag hade gjort en tredje lift till liftkedjan och att jag skulle visa upp den, men det glömde jag bort eftersom jag satt och väntade på att höjdhoppsfinalen skulle börja. Ungefär en timme försenat och så slutade det ju inte så kul, ur svensk synpunkt... Men men, här kommer liften i alla fall.

Denna gången skulle jag lifta Dilorf och hittade en kul LO. Eftersom Dilorf hade bilder på en softis på sin LO, var jag ju bara tvungen att göra en om vår Max :)Valde att lifta färgerna och att hålla den ganska enkel utan för mycket dekorationer. I och för sig brukar väl inte mina alster vara allt för väldekorerade... Har också använt lika många foton, och med liknande motiv ;) Rött och grått är färger som jag inte använder så ofta så det blev en liten extra utmaning för mig. Extra svårt blev det eftersom jag upptäckte att jag hade väldigt lite dekorationer (i stort sett inga alls), och papper hade jag inte mycket heller. Därför fick det bli cardstock som jag stämplade och embossade med silver, punchinella som jag häftade fast med häftklamrar som jag målat med röd promarker och en liten Penny Black-stämpel som jag målat i lämpliga färger. Texten är quickutz Metro alfabet och den lilla texten är handskriven. Kan inte riktigt förklara varför det står som det gör, eftersom det är ett litet internt skämt här hemma, men Max Atlas Skärblom är i alla fall hans fullständiga namn ;) Vi fick ju honom när han var fem månader, så han var redan döpt då, men Skärblom har han i alla fall fått efter oss.

Nu ska jag hjälpa Fia med två stycken Hidden Drawer-kort som hon ska ha att ge bort presenter i ikväll. (Paketet som jag behövde få hem igår låg ju i brevlådan, så jag hann få det i tid även om jag missade att det låg där) Har redan vikt lådorna men hon verkar ha något problem nu när hon ska dekorera. Jag tror inte riktigt att hon hittar grejorna eftersom jag har varit så duktig och sorterat ner allting i min nya pysselhörna, och där har hon inte varit och härjat ännu ;)

Ha det fint!
Kram Anna


KAOS!! :D

Ni kan aldrig gissa vad som låg i min brevlåda idag!! (Eller, har ni läst rubriken så vet ni nog redan...) Jag har fått en KAOS! Av snälla, söta, underbara ANGELICA :) Har suttit i flera veckors tid och beundrat de fina KAOSerna hon har gjort och så idag låg där ett fint dekorerat kuvert i orange... Ett sånt där som jag har sett bild på i hennes blogg. Försökte att öppna det så försiktigt jag kunde och där i låg ett fantastiskt fint kort! Om möjligt, ännu finare i verkligheten än vad det ser ut på bild, och med supersöta ord på baksidan.... Jag blev så glad att jag missade att jag hade fått ett paket som jag akut behövde för att fixa presenter eftersom Fia ska på fest imorgon ;)

Nu får bilderna tala för sig själva tycker jag :)Lila och grönt, samma färger som jag har på mitt rum och mina absoluta favoritfärger! Och inslag av rosa som kommer som en stark tvåa :) Dessutom var detta ett av korten som jag fastnade mest för när jag kikade på vad hon hade hittat på!
 
 

Och så de fina fina orden på baksidan! Ja, man blir allt lite (läs mycket) rörd!! :)

Så här skriver Yoli, som är uppfinnaren till det här med KAOSer:

KAOS
(Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje)

En levande logga som sänds till någon man uppskattar.
Men istället för att ha den digitalt, så skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare.
Den som får, ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar.
Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem.
Å på dessa ska ens egen stil, eller spcialiteter finnas med.
 

 Varje KAOS-award innehåller:

 • Titel: KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje
 • Skaparens eget namn
 • Storlek: 10×15cm 

  Sedan ska man ju givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också.
  På så vis blir ju awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på.
  I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare.
  Kanske skriva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem.Nu ska jag filosofera lite över vilka tre som ska få vars en KAOS av mig. Har nog redan bestämt mig för två, men den tredje får jag tänka lite till på :) Kanske får fundera lite på det över en promenad till första bästa livsmedelsaffär så att jag kan köpa mig en liten påse fredagsgodis ;)

Återkommer lite senare under dagen, för jag har en tredje lift att visa upp :)

En lift till

Hejsan hoppsan!

Tänkte bara passa på att visa upp min senaste lift till liftkedjan hos Scraplyckan, så här innan middag och höjdhoppsfinal.

Denna gången liftade jag ett kort  av Essmo. Valde att ta fasta på upplägget, och eftersom jag hade likadana papper som hon använt i bakgrunden var jag ju tvungen att använda det också ;) Även rosa och minirosor är sådant som kommer igen i min tolkning.Stämpel från hÄnglar, färglagd med Promarkers, papper från Inkido, cardstock embossat i cuttlebugen, blombuket med hemmagjorda hattpinnar, blingstenar och en massa chalk :)

Förresten... Jag behöver fortfarande tre personer till PIF:en! Är det verkligen ingen som vill vara med?  :)

Ha det fint! :)
Kram Anna


Lite nya kort!

God kväll!

Idag blev det en tur till Malmö. Kände inte alls för att gå på festivalen, så det blev en ganska kort tur. Började på JP Hobby. Där var väldigt utrensat, men lite fick jag ihop i alla fall. Lite brads, mönsterpapper, cardstock, en öjlettsättare (som jag inte fått kläm på än), akrylfärg m.m.... Tog en sväng in på Matton påväg till bussen. Skulle kolla på kuvert, men hittade inte det jag letade efter. De hade i alla fall "skolstarspris" på Promarkers. Kostade 28kr/st, så jag har väl sett billigare, men jag konstaterade att här fick jag dem direkt, plus att jag slapp betala frakt, så jag köpte några i alla fall. Jag hade nog hoppats på att hitta lite till, men är ändå nöjd med mina inköp. Längtar ut till pysselhörnan nu ;)

Innan jag försvinner dit tänkte jag att jag skulle lägga ut lite bilder på några av korten jag gjort i dagarna. Har ju, som sagt, kortet till Scraplyckan och ATC:erna som jag inte vill visa upp än. Liften som jag skulle göra gick åt skogen igår. Jag råkade lägga handen i en stämpel som inte hade torkat helt och drog ut färg över hela kortet! Mindre lyckat... Det blir till att göra ett nytt försök ikväll!Först ut ett kort med min nya fina stämpel från Scraplyckan. Så söt (färglagd med Promarkers)! :D Mönsterpapper från Inkido, blomma från Prima, pärlfloss, brad och lite bling. Bokstäverna är cuttlebugs Fancy Pants-alfabet.Stämpel från hÄnglar, alla mönsterpapper från S E I och cupcaken är en bosskut-die som jag lånat av Fia :)Stämpel även här från hÄnglar, denna gång färglagd med Tombow. Mönsterpapper från S E I och superfin ros från Prima!

Sist ut idag blir ett kort som jag gjort till liftkedjan hos Scraplyckan. Jag liftade ett kort av Monika.Stämpel från Bildmålarnas, färglagd med Promarkers. Mönsterpapper från Making Memories.

Det var allt för den här gången. Känns plötsligt inte som att jag fått mycket gjort... ;)

Ha det gott!
Kram Anna


Ni får vänta lite till....

Hejsan!

Idag fick jag hem ett gäng metallstansar som jag snubblade över på Ebay förra veckan. Hade lite olika tags hemma att prova dem på, och det blrv himla snyggt! Vi hade slut på band att hänga dem i, så jag väntar med att visa upp mina halsband tills de är helt klara. Fick också hem lite Penny Black-stämplar som jag köpt av Tiggy på Svensk Scrapbookings forum. Sååå söta. Tänkte köpa en, men så råkade jag slänga en blick på dem andra, så jag tog alla hon hade ute ;)

Har fortsatt lite med mitt scrapflyt och gjort klart korten till en ATC-swap på Svensk Scrapbooking. Dem väntar jag också med att visa upp eftersom jag vill att mottagarna ska hinna få dem först. Lite svårt tyckte jag att det var att få ihop det på så liten yta, men jag blev nog ändå ganska nöjd till slut. Imorgon ska jag försöka hitta bra kuvert och frimärken så att jag kan skicka iväg dem.

Tänkte försöka ta en liten tur till Malmö imorgon. Näst sista gången som JP Hobby har öppet och så kan man ju passa på att ta en liten sväng på Malmö Festivalen. Jag var inte där alls förra året eftersom jag var på Gran Canaria då, men annars försöker jag ta mig in varje år, mest för att det ska vara så.

Som jag sa så började ju scrapflytet igår, så jag tänkte visa upp lite kort som jag har gjort, men så blir det inte! Såg nu när jag skulle lägga in dem att färgerna har blivit jättekonstiga... Så ni får allt vänta lite till innan ni får se dem ;) Det var inte riktigt meningen.....

Nu när jag ändå har er uppmärksamhet en liten stund vill jag uppmana er att anmäla er till PIF:en två inlägg ner! Jag behöver få ihop tre personer och hittills är det ingen som har anmält sig! Jag lovar att jag ska försöka få ihop något riktigt fint, och att ni inte ska behöva vänta ett helt år innan ni får dem ;)

Nu bär det tillbaka ut till scraphörnan. Har hakat på liftkedjan på Scraplyckans forum en andra gång (första verket får ni se imorgon hoppas jag), och jobbar nu med att lifta ett alster av Essmo. Jag har kommit så långt att jag har färglagt stämpelmotiven som jag ska använda... Finfina Penny Black, kan jag i alla fall avslöja :)

Ha det fint!
Kram Anna


Scrapflyt m.m.

Hejsan hoppsan!

Idag cyklade jag till ICA för att köpa dubbelhäftande tejp. Tycker att Scotch's variant som man kan köpa i vanliga livsmedelsaffärer är helt okej. Förr kunde jag ta bussen till Lund enbart för att köpa tejp, men jag insåg att det blev väldigt dyrt eftersom bussresan kostar lite också, så jag bestämde mig för att prova Scotch. Den är väl lite bred ibland, men då klipper jag bara den på mitten. Den tar slut rätt fort, men det kan ju också bero på att jag är storförbrukare ;) ´När jag svängde in på vår gata påvägen hem mötte jag brevbäraren som just varit och lagt post hos oss och vad tror ni inte ligger där? Jo, naturligtvis en avi från posten där det stod att jag hade ett paket att hämta hos närmsta postombud, vilket i vårt fall är ICA, så det var bara att vända på cykeln och cykla tillbaka. Blev väldigt förvånad när jag såg att det var CC-kittet från Scraplyckan som jag beställde och betalade i fredags. Det kallar jag snabb leverans! Jättefina grejor, men det var inte mycket som jag hade köpt om jag hade plockat ihop det själv, vilket var precis vad jag hade hoppats på. Jag känner att jag vill ha lite utmaning och kanske upptäcka lite nya grejor och stilar för att utvecklas lite :)

Fick även hem en jättesöt stämpel idag! Den är från Scraplyckan, men var slut när jag bestämde mig för att jag ville ha den. Så i förra veckan snubblade jag över den på Svensk Scrapbooking och fick den dessutom till ett bra pris. Toppen!

Har ett himla scrapflyt nu också! Har bl.a. gjort klart mitt bidrag till Scraplyckans Gäst-DTtävling. Det kommer jag inte att visa upp förrän tävlingen är avslutad, men jag kan säga att jag är RIKTIGT nöjd :) Nu håller jag bara tummarna för att domarna ska fastna för mitt bidrag också. Tyvärr kommer jag få vänta ett tag på resultatet eftersom sista dag för inlämning inte är förrän den 15 september.

Några kort ligger och väntar på att jag ska göra färdigt de sista detaljerna, något ska bara fotograferas (vilket inte blir alls bra i det här ljuset), men ett kort har jag som jag kan visa upp i alla fall :)Jag hade lite svårt att komma igång efter att jag hade gjort DT-tävlingskortet, så Fia utmanade mig att göra något med gult, orange och rött. Färger som jag tycker mycket om, men har lite svårt att skapa med. Resultatet blev i alla fall kortet ovan och jag tycker faktiskt själv att det blev rätt bra!

Mönsterpapper från S E I (äälskar deras papper!!), stämpel från hÄnglar, textstämpel från Forma Hantverk, lite pärlfloss, minirosor, halvpärlor och en liten berlock som vi hade bland pärlgrejorna. Den vita rutan med stämpeln är chalkad med Fluid Chalk Lipstick Red.

Nu är det snart dags för middag. Vi åt sen lunch idag, så då blev det sen middag också. Därefter ska jag fortsätta att hugga in i mina kort som jag har på gång. Hoppas kunna fotografera några imorgon så att jag kan visa upp dem :)

Ha det fint!
Kram Anna


Förresten! Ni glömmer väl inte PIF:en i förra inlägget? Jag behöver fortfarande hela TRE personer att skicka någonting till... Ni har ju faktiskt lång tid på er att skicka något vidare sen :D

Glömde ju PIF:en

Hej igen :)

Jag har ju gått med i en PIF, som jag glömde att blogga om...

Angelica hade denna på sin blogg, och jag tyckte att det kunde vara kul att hänga på :)
Det står:

"Pif handlar om att ge men också att få!

Jag kommer skicka en handgjord gåva till de tre första som kommenterar detta inlägg.
Det får vara vilken gåva somhelst så länge den är handgjord och man har 365 dagar på sig f.r.o.m. att blogginlägget skapades.

När man kommenterar detta inlägg lovar man också att ta PIF med sig till sin egen blogg och erbjuda samma sak!

Är det någon som vill vara med på detta?"

Tycker ni att detta verkar kul och vill ha en handgjord liten gåva av mig? Skriv då PIF - ja tack! i en kommentar under detta inlägg. De tre första som gör detta får vara med och ska då alltså erbjuda samma sak på sin blogg.

Häng på nu! Ni har ju faktiskt 365 dagar på er :D

Ha det gott!
Kram Anna

Mycket prat och lite bilder

Hejsan!

I måndags var det dags för fikan med scrapptjejerna som jag nämde innan, men så blev det inte för min del.
Började med att försova mig och skyndade mig upp eftersom jag skulle bygga mina naglar klockan 10.00. På gott humör stressade jag på för att hinna i tid när telefonen ringde. Hann inte med att svara första gången, men det ringde direkt igen. Lyfte luren men fick inget svar, så jag skyndade vidare. Telefonen ringde ytterligare en gång och nu svarade pappa. Eftersom det hade ringt så intensivt började jag misstänka att något inte stod rätt till, och så hörde jag ett uppgivet "Nej". For tillbaka ner och tänker, innan pappa har hunnit säga något, att nu finns nog inte Farmor mer... Väntat men plötsligt, har vi nog kännt allihopa. Mer än så känner jag varken att jag kan, vill eller behöver, skriva om det just nu, men jag ville naturligtvis inte heller lämna det oberört.

Nu tänker jag göra ett snabbt hopp och bara lyfta fram positiva grejor, för jag har faktiskt några sånna också :)

Tjejerna verkar ha haft riktigt trevligt i måndags, för vi har redan bokat in en scrappträff! Den 13:e september ska vi träffas hos Angelica. Bor du i Skåne och är sugen på en träff så kan du läsa mer i hennes blogg, eller i den nyskapade bloggen, Sydscrap, som är en samlingsplats för träffar och events i Skåne.

Nu i veckan fick jag besked om att min ansökan om studiebidrag har gått igenom. Egentligen fanns det väl ingen anledning till att det inte skulle göra det, men det känns ändå himla skönt! Det enda jag behöver göra nu är alltså att börja skolan och skicka in en bekräftelse på att jag har gjort det, och det känns ju inte alltför svårt ;)

Igår gick jag till banken för att föra över pengarna som jag skulle få tillbaka på skatten. Där var ovanligt lite folk så det gick mycket snabbare och smidigare än vad jag hade vågat hoppas på. Eftersom jag ändå var i byn och väldigt nära busstationen här i Staffanstorp bestämde jag mig för att ta en liten tur in till Lund. Hade hört att det var rea på Panduro, och dessutom kände jag att jag ville göra något. Tyvärr var det väldigt utrensat på scrapavdelningen, men lite papper, band och pärlor hittade jag i alla fall. Gick även en sväng förbi Skapa (en liten hobbyaffär som främst har pärlor, men även lite annat hobbymaterial). De hade också rea, och där hittade jag ett gäng brads för halva priset, så det köpte jag också på mig. Var hemma igen på lite drygt en timme, men det var rätt skönt att komma iväg en liten stund i alla fall. 

Idag bär det av till Ystad för att fira min kusin som fyller år nästa vecka. Ska bli kul att träffa honom (och hans familj naturligtvis) innan han åker tillbaka till studierna i USA. Filosoferade ett tag över vad jag skulle hitta på för kort till honom och hittade en jättekul idé som jag visar lite längre ner.

Mycket som händer på Scraplyckan nu. Jag har köpt kitet till Gäst DT-tävlingen, och har nästan bestämt mig för hur jag ska göra. Man vill ju att det ska bli så bra som möjligt, så jag har bestämt mig för att inte sätta igång förrän jag har funderat färdigt på hur jag vill ha det. Kitet till CCn om två veckor har jag också beställt. På något sätt känns det lite extra speciellt när det är Scraplyckan eftersom det var den första butiken (utöver Panduro Hobby), som jag handlade i när jag kom igång på riktigt :) En hög Promarkers blev det den gången!

Lite scrapping har det faktiskt blivit de senaste dagarna.

Först ut blir ett kort med min favoritvikning, som jag inte gjort på länge... (Här kan ni se ett annat kort med samma vikning, och också se ungefär hur det ser ut när det är utdraget.)Stämpel från hÄnglar & stÄnglar färglagd med Tombow (fick hem några nya, fina färger i veckan, bl.a den gröna jag använt här). Kladdat lite med akrylfärg har jag också gjort, vilket är en ny favorit! Lite blommor, blad och pärlfloss fick också vara med. Dekorerade kortet ganska sparsamt eftersom jag tyckte att det passade vikningen. Det sitter även lite organzaband i den vita cardstocken som skymtar överst i bild, men det råkade jag klippa bort när jag skulle beskära bilden lite...

Jag har också testat en vikning som jag sett i flera andra bloggar som jag tycker är superhäftig! Mycket enklare att vika än vad jag trodde och så kunde man få ihop två små lådor på ett ark cardstock. Perfekt! ;)
Folie målad med akrylfärg. Tack Yoli, för detta tips! Tycker att det blir rätt kul. Stämplar från hÄnglar & stÄnglar och Inkido har fått pryda mina alster. Gjorde även ett försök med Liquid Pearls som jag har haft liggande hemma men glömt bort. Jag blev väl inte direkt jätteimponerad... Men de flesta säger ju att det är Pearl maker man ska gå på, så jag får väl göra det nästa gång ;)

Sist ut idag blir kortet till min kusin. Beskrivningen som jag utgått från kommer, liksom beskrivningen på lådorna ovan, från Inspirational techniques and tutorials.

En liten plånbok blev det! Utsidan behöll jag enkel och ritade bara dit lite stygn och satte fast en trycknapp (ja, jag vet att den inte sitter mitt på, men jag hade haft liiite motgångar när jag satte dit den och var inte helt koncentrerad)Insidan ser ut såhär:Fack för kort och fotografier (mina kort följer inte med presenten utan är bara demonstration). Jag har gjort ett litet kort att skriva en hälsning på i samma stolek som korten på bilden. Det har jag färgat med distress, så det ser ut som den lilla plastade rutan till höger. Ramen är öppen där uppe, så det fungerar som ett sedelfack att stoppa lite amerikanska dollar i ;) Det finns defintivt lite detaljer att putsa på om man skulle göra det fler gånger, men jag är ändå nöjd ;)


Nu tänkte jag gå ner i köket och värma mig lite nyponsoppa med mandelbiskvier. En liten favorit får jag nog säga ;) Speciellt nu när det är lite grått ute och jag har lyckats dra på mig en härlig förkylning.

Ha det gott mina vänner!
Kram Anna


Ett enkelt kort

Hejsan hoppsan!

Har haft det lite småjobbigt de senaste dagarna. Eller ja, sätter man det i perspektiv till en massa annat så är det verkligen inte mycket att hänga i julgranen... Det har mest varit lite problematiskt, eller något. Jag har inte velat sitta inne eftersom det har varit så himla fint väder, men jag brände ryggen och axlarna rätt ordentligt här om dagen så jag har haft svårt för att vara ute också...

Lite promenader har det i alla fall blivit. Jag har kommit på att det är ganska mysigt att gå ut och gå med bra musik i hörlurarna. Så de senaste fyra dagarna har jag gått inte mindre än sex 5km-rundor och planen är att jag ska ta en till efter middagen ikväll.

Badat i poolen har jag också gjort! Det är nästan 25 grader där nu, så det är jätteskönt! Jag och pappa tog ett nattdopp i förrgår. Lagom varmt, fullmåne och alldeles stjärnklart.... Ska definitivt göras om :)

Jag har varit jättesugen på att scrappa också, men med tanke på vädret har jag inte riktigt kommit till ro att göra det. Kollade runt lite på internet och hittade en söt skiss i Scraplyckans blogg, så jag gjorde ett enkelt kort efter den. Bara för att jag så gärna ville. Egentligen känner jag att jag hade kunnat göra mycket mer av skissen, men inspirationen till det ville inte infinna sig idag. Men skissen finns ju kvar, och jag fick gjort ett rätt gulligt kort i alla fall ;) Och framför allt så fick jag sitta en stund i min fina lilla pysselhörna och knåpa lite!

Stämpel från hÄnglar och stÄnglar färglagd med Promarkers, papper från Making Memories.

Nästa vecka är redan uppbokad. Det var verkligen längesen jag hade en hel vecka planerad innan den ens hade börjat! Kul grejor är det också, så det är ju helt okej :) Det blir fika med ett gäng skånska scraptjejer, jobb, kvalitetstid med lillasyster, födelsedagskalas för en av mina kusiner m.m.

Nu ska vi alldeles strax fira mammas och pappas bröllopsdag med lite kräftor och räkor!

Ha det gott!
Kram Anna

Utmaning hos Handarbeta

Hejsan!

Yoli håller en liten utmaning hos Handarbeta som jag tänkte hänga på. En superhärlig skiss, temat skönhet och krav på glitterlim, akrylfärg och embossingpulver var förutsättningarna för detta.Här har vi då mitt lilla bidrag. Helt okej om jag själv får tycka :) Enfärgat cardstock som jag har clear-stämplat med en Heidi Grace-stämpel och clearembossat. Har bara clearembossat med färgade stämpeldynor innan, men det här tyckte jag blev riktigt bra. Älskar bokstavsstickersen, men tyvärr vet jag inte vem som tillverkat dem. (Hojta gärna till om ni vet, för jag vill ha fler!) På den vänstra tagen har jag för första gången testat mina distresser. En av dem i alla fall. Tyckte att det blev riktigt fint, men tyvärr så syns inte de fina färgskiftningarna på det här fotot. På den högra tagen har jag provat på ett litet tips från Yoli och målat med akrylfärg på alumminiumfolie. Jag gnuggade inte så mycket som hon gjorde i sin beskrivning, men jag tyckte att det blev bra ändå. Öste på en massa löst glitter innan färgen hade torkat också. Glitterlimmet satte jag i mitten på de vita körsbärsblommorna för att få lite mer effekt. De stora lila rosorna kommer från Prima. Trollsländan satte jag mig och knåpade ihop eftersom jag inte hittade något i mina gömmor som jag tyckte passade in.

Nu är det dags för lite detaljbilderEn liten bild på min trolslända. Egentligen skulle han ha haft ben också, men det blev så klumpigt tyckte jag, så han fick vara utan ;)Här ser man akrylfärgen som jag har kladdat på under fotot och även tagen med foliet på syns tydligare. Titta noga på körsbärsblommorna på denna och bilden ovan så borde ni även se lite glitterlim där :)

Och är inte bilden på Fia fin? :)

Nu ska jag snart gå ut i det fina vädret!

Ha det gott
Kram Anna

Positivt överraskad

God kväll!

Idag kom vi hem från ett par dagars vistelse i vår mysiga lilla stuga i skogen. Jag bara älskar det stället! :D Kräftor, räkor, pizza, skogspromenader, spel, mys vid brasan och trevligt sällskap, bara för att nämna lite som helgen erbjudit.

När vi åkte hem idag var mamma så snäll och körde omvägen via Hörby för att vi skulle kunna kolla in Scrapnet. Jag hade jättehöga förväntningar efter att ha tittat på hemsidan, och ändå lyckades jag bli positivt överraskad! Jag har ju bara varit på JP Hobby tidigare, och här var det ännu större och ännu mer grejor! Dessutom tyckte jag att priserna var HELT okej! :) (Inget ont sagt om JP, för jag sörjer verkligen att de inte ska finnas kvar i Malmö centrum) Dessutom fick vi ett superhärligt bemötande av tjejen som hade butiken, vilket är ovärderligt i mina ögon. Det enda jobbiga var att jag fick lite smått ångest eftersom det fanns så mycket jag ville ha, men jag kunde inte bestämma mig för vilket jag skulle köpa. Håller tummarna för att mamma vill vara så bussig och köra mig dit fler gånger när jag är lite mer förberedd ;) Dessutom försöker jag att vara liite försiktigare med vad jag handlar eftersom jag är rätt duktig på att spendera pengar på scrapbooking-grejor. Men en liten godispåse fick jag i alla fall.Både jag och Fia älskar blommor, så det fick det naturligtvis bli några stycken. Blommorna som inte ligger i paketet fick man köpa styckevis, vilket jag tyckte var toppen. Då kunde man få lite av varje och lite fler av favoritfärgerna. Priset 60 öre/st (ej för de tre översta) är ju också överkomligt ;)En promarker och ett stickles blev det ocksåLite halvpärlor, bling-blommor och brads fick följa med hem.Så har jag ju väldigt svårt för att gå ifrån en scrapbooking-affär utan att plocka på mig lite fina papperHar länge varit sugen på att prova distress, men tyckt att det har varit för dyrt. Men idag bestämde jag mig för att köpa en dyna och en reinker för att prova på, så så blev det. Köpte även ett paket masker eftersom jag ville prova det med. Har sett så fina grejor som folk har gjort, så då är det inte lätt att låta bli ;)Dessutom fick jag två stycken papperssamlare till 12"x12" papper av mamma. "Det är ju bra förvaring, men jag förstår att det är jättetråkigt att köpa, så det kan jag sponsra" Det blev verkligen super! Nu kan jag ha alla mina papper på bordet, utan att det tar för mycket plats!

Det blir inte så mycket scrappat just nu. Håller på att göra om hallen utanför mitt rum till scraphörna, så jag kan inte göra något förrän det är klart. Men bra blir det i alla fall. Bättre arbetsyta, mer förvaringsutrymme OCH det blir inte lika stökigt på rummet. Det blir ju rätt skönt att ha det lugnt och snyggt på rummet när jag ska sitta här och plugga under hösten.

Sommarspurten hos Hobbyhuset är slut nu :( Jag var med i ALLA tävlingar (lite stolt faktiskt), men tyvärr lyckades jag inte vinna något... Men jag fick Fia att göra bidrag till alla barntävlingar, och eftersom alla barn fick pris i båda omgångarna kammade den rackaren hem hela TVÅ priser. Gissa vem som är kaxig nu? ;) Tror faktiskt att vi var de enda som tillsammans gjorde alla tävlingar+barntävlingar och det kan vi ju också vara lite nöjda med. :)

Tänkte försöka komma upp i tid imorgon och bli färdig med scraphörnan (det är bara de sista, jobbigaste, grejorna kvar att hitta plats till nu). Är ju hur sugen som helst på att sätta mig i min nya, fina, organiserade, lilla vrå och skapa med mina nya, fina saker. Kanske t o m göra något som inte är till någon tävling. Det var ju ett tag sen det blev något sådant gjort... Men det är himla kul med tävlingar! I alla fall så ska jag störta i säng nu, så att jag faktiskt orkar gå upp imorgon ;)


God natt!
Kram Anna


PS. Har ni vägarna förbi Hörby, så åk till Scrapnet! Det är värt besöket :)

RSS 2.0