Bloggcandy hos Inkido

 

Inkido har bloggcandy i sin blogg där de lottar ut vårens nyheter och det skulle ju inte vara helt fel. Rusa in i bloggen om du också vill vara med i utlottningen.


Ännu fler julkort

God middag!

Sitter och jobbar med en essä som jag ska lämna in imorgon, men tar en liten paus för att lägga in bilder på två julkort som jag gjorde igår. Känner att jag har fastnat lite på skrivuppgiften, så jag behövde ett litet break. Jag har i alla fall börjat, vilket är ett gott tecken. Det brukar egentligen vara det svåraste för mig. Måste bara försöka hitta lite bra saker att ha med från kurslitteraturen.

Kan också tillägga att jag just nu är väldigt glad att jag har en laptop med batteri. Vi hade precis ett kort strömavbrott här och det hade kunnat bli jobbigt om jag satt vid en stationär dator utan batteri. Då hade datorn slocknat och allt mitt arbete hade varit borta... Men lite tur ska man väl ha ibland ;)

Här kommer i alla fall gårdagens julkort



Först ut ett kort utan mönstrat papper och med massor av glitter. Granen byggde jag med en stämpel som mamma köpte i Göteborg. Den embossade jag sedan med det gröna embossingpulvret som jag fick ifrån födelsedagsswappen. Syns kanske inte riktigt att det ska föreställa en gran, men det ska det i alla fall ;) Snön har jag målat med vit crackle paint och sedan har jag öst på med löst glitter för att få snön lite gnistrande. Stjärnan kommer från samma paket som stämplen som jag använt till granen. Texten skrev jag för hand med min embossingpenna och därefter embossade jag både texten och stjärnorna med mitt superglittriga guldiga embossingpulver. Den söta tomten kommer från Stämpelboden och är färglagd med Promarkers. Lycktan fick lite 3D-lack på sig också.



En närbild. Tycker själv att snön blev riktigt läcker ;)






Till det andra kortet tog jag fram min andra nya magnoliastämpel. Är den inte bedårande söt? ;) Färglagd med promarkers och lite glitterlim för att piffa upp strumporna. Även alla vita partier har fått sig en omgång glitterlim, men med en sort som inte är lika grov (om ni förstår vad jag menar). När jag skulle färglägga upptäckte jag att min Ivory-penna som jag alltid använder till hudfärg var slut! (Kanske inte så konstigt med tanke på hur flitigt jag använt den) Provade vanilla istället och det fungerade alldeles utmärkt. Då passade den nya pennan jag fick i swappen igår jättebra till kinderna. Håller ni inte med? ;) Mönsterpappret kommer från Inkido och är sååå fint tycker jag! Hjärtat har jag ritat förhand, klippt ut i guldigt papper, lagt i en embossingfoler och kört igenom cuttlebugen. En liten reva med spets bakom som jag "lagat" med hjärtbrads och scrappers floss (även dem från swappen). Grenen som Tilda sitter på har jag köpt på JP Hobby. Dekorerade den med några små föda rosenknoppar. Lite pearlmaker (från swappen) i hörnen och kortet var klart.

Hoppas att jag kunnat inspirera lite kanske ;)

Ha det fint!
Kram Anna

Födelsedagsswapp och julkort

Hejsan hoppsan!

Idag är det den 9:e december vilket betyder att Anna har namnsdag och att det var min tur att få presenter i födelsedagsswappen på Svensk Scrapbooking. Vi hade lite svårt att få ihop folk, så alla har vars två månader istället och det är ju inte fel ;)

Hittills har jag fått från fyra av sju personer, så jag väntar fortfarande på ett par paket. Så spännande!

Kolla vad mycket fint jag har fått redan! :)



Chipboardbokstäver, pärlswirl, brads, embossingpulver, mini mister, pearlmaker, promarker, scrappers floss, pärlfloss och ett fint kort... Ja, ni ser ju själva ;) Ska snart sätta mig ner och hugga in i allt fint tänkte jag.

Två julkort till har jag minsann också fått gjort. Båda två i röda toner.




Här har vi min nya Magnoliastämpel igen. Tycker att den är så söt! Mönsterpapper från Vivi Gade. Akvarellpapper som jag mistat med tea dye distress och perfect pearl. La en Tim Holtz mask på pappret för att få en fin swirl också. Spets, en gardenia, skelettblad, brads och lite bling fick också pryda kortet. Givetvis blev det en del rivna och chalkade kanter också.






Även till kort nummer 2 har jag använt papper från Vivi Gade. Bakgrundspappret på båda korten är faktiskt framsida och baksida av samma papper. Tomten är utklippt från ett annat papper ur samma serie. Även här har jag mistat akvarellpapper med tea dye, men istället för en maskad swirl blev det stämplade swirlar runt pappret.
Textstämpeln kommer från Stämpelboden (en av dem jag hade turen att vinna i blogcandyt hos Scrapptorget). Spets, blommor från YouDo ihopsatta med en liten hjärtbrad och dekorerade med lite stickles. Även skelettbladen återkommer på detta kort. Pearlmaker var jag givetvis också tvungen att ha med ;)

Nu ska jag fortsätta att göra julkort. Mamma har beställt ett par stycken så det är bara att jobba på. Tur då att det är så roligt ;)

Ha det fint!
Kram Anna


Julkort

God kväll!

Jag måste erkänna att jag är ganska trött idag. Var på 20-årsfest igår, utklädd till Kenny Starfighter eftersom temat på festen var Hjältar och Bovar. Himla roligt var det! :)

Idag var det dansuppvisning på Burlöv Center och det var så skoj att få se vad Fia har varit iväg och tränat på varje vecka denhär terminen. De var så duktiga så! Efter dansuppvisningen åkte vi upp till Skånes norra delar (eller Norrland som morfar kallar det) för att fira min morbror som fyller år imorgon. Riktigt god mat och kul efterrätt bjöds det på där.

Imorgon ska jag träffa en kompis och intervjua henne för att använda i min essä som ska lämnas in på fredag. Känns verkligen som att en sten lättat från mitt hjärta nu när jag fått inbokat en intervju. Nu ska jag bara förbereda lite frågor så att jag kommer igång imorgon. Jag har inte velat göra det tidigare eftersom jag inte har vetat vem jag ska intervjua. Jag kommer ju inte ställa samma frågor till henne som poet som jag hade ställt till en journalist eller författare till exempel.

Tänkte passa på att visa upp ett julkort som jag gjorde häromkvällen.



Ny stämpel från Magnolia, färglagd med promarkers och dekorerad med lite stickles och 3D-lack. Mönsterpappret kommer från Inkido (älskar deras julpapper från i år!) Halvcirkeln har jag klippt ut i akvarellpapper som jag sedan mistat med Peeled paint distress och perfect pearl. Lite swirlar stämplade med vitage photo fick också vara med. Kanten på halvcirkeln är sedan ruggad och chalkad. Brun spets inköpt på Stoff och Stil sitter fast med små hjärtbrads från YouDo. Lite bling passade bra i ett av de övre hörnen. 3D-lackade AdornIt-bokstäver fick framföra budskapet. Denna gång på engelska eftersom det såg så tomt ut om jag bara skrev God Jul.



En liten närbild på Edwin får avsluta inlägget för idag!

Ha det fint!
Kram anna

Vinst och rosa julkort

Hejsan hoppsan!

Gissa om jag blev glad när jag häromdagen kikade in i Scrapptorgets blogg och hittade en länk till min blogg i deras inlägg om vinnarna i blogcandyt! Igår landade ett ark med underbara julstämplar från Stämpelboden i brevlådan :) Tänk att av alla som var med så råkade en av lotterna falla på mig! Som sagt, gissa om jag blev glad!

Hos Ulrika hittade jag en utmaning där man skulle göra ett julkort med rosa som dominerande färg och den tänkte jag att jag skulle hänga på. Det blev en favoritvikning i repris. Älskar verkligen den här vikningen. Jag tycker att den blir så fin :)



Stämpel från Sarah Kay färglagd med akvarellpennor. Textstämpel från Stämpelboden stämplad med vintage photo. Mönsterpappret är från My minds eye. Rivna och chalkade kanter är lite av en favorit. En gardenia och lite spets fick räcka som dekoration. Stämpeln är så fin med så mycket detaljer så jag vill inte ta för mycket fokus från den, även om gardenian är ganska iögonfallande.



Och såklart en bild på det utdragna kortet (om än inte i sin fulla längd eftersom det blev för svårt att fotografera). Tog fram kantstansen och satte fast några blingstenar. Ett litet snöre i toppen för att underlätta när man ska dra ut kortet, sen var det klart.

Nu ska jag försöka röja lite på skrivbordet så att jag kan få plats att sätta ihop några julkort medan jag fixar lite här vid datorn. Tog en sväng inom JP Hobby idag när jag ändå var i stan för att köpa födelsedagspresent till en kompis som fyller 20 imorgon. Fyllde på lagret med två magnoliastämplar, lite papper, en tim holtz mask, lite blommor, adornit bokstäver, pearlmaker och en massa bling, så nu ska här skapas!

Ha det fint!

Kram Anna

RSS 2.0