Gårdagens äventyr

Hej på er!

Igår var det då äntligen dags för vår lilla tripp till Göteborg och Nordiska Stämpel- och scrapmässan. Pappa körde mig och Mamma till Centralen i Lund igår morse och där började vårt äventyr...

Tågresan upp gick väldigt smidigt. Mamma hade sin dator med och jag lyckades somna en stund. Planen var att jag skulle läsa lite i en skolbok, men den kunde jag inte koncentrera mig på, så den fick snällt ligga kvar i väskan. Vi bestämde oss för att ta bussen från centralen i Göteborg bort till lokalerna där mässan var, så när vi väl kom av tåget skulle vi försöka hitta busshållplatsen. Vi bestämde oss för vilket håll vi trodde att vi skulle gå och började traska ditåt. Det tog inte jättelång tid innan vi insåg att vi nog var fel på det. Vi hittade i alla fall en taxichaufför och frågade vad han skulle ha för att köra oss dit och när han svarade att det nog skulle bli 175kr för de 5-6km det var, kände vi att bussen fick duga i alla fall. Taxichauffören var i alla fall vänlig nog att peka åt vilket håll vi skulle gå och det var naturligtvis precis motsatt mot vad vi hade försökt.

Bussen hittade vi i alla fall ganska enkelt efter de direktiv vi hade fått och det var inte länge vi behövde vänta. Vi klev på bussen och mamma plockade fram plånboken för att betala. Busschauffören tittar på oss och talar om att de inte tar kontanter utan att vi fick betala via sms. Instruktioner på hur det fungerade skulle finnas bakom honom. Vi förstod väl inte riktigt eftersom det fanns en del alternativ att välja på, och när vi väl var klara var vi nästan framme. Mässan låg bara ett stenkast från busshållplatsen och förutom att vi skulle lyckas betala med sms:en så gick bussresan hur smidigt som helst, så vi var rätt nöjda med att ha valt bussen i alla fall.

När vi kom in på mässan var klockan strax efter ett och vi var båda jättehungriga, så vi bestämde oss för att börja med att äta lunch. Även om det var svårt att hålla sig borta från alla butiker den första stunden så var jag inte så sugen på att börja mitt shoppande på hungrande mage. Grillad kycklingfilé med potatisgratäng var inte helt fel kan jag tala om. Sen var det då äntligen dags för det som jag sett fram emot i flera veckor nu!

Vi började med att gå något varv tillsammans för att kolla läget lite och efter att ha hälsat på Scrapparazzi, som Mamma har haft en del kontakt med då hon köpte födelsedagspresenter till mig där, delade vi på oss en stund. Jag gick flera varv utan att handla och när vi stötte på varandra och jag inte hade några kassar på en lång stund blev Mamma nästan lite nervös. Jag kände att jag behövde ha koll innan jag började, vilket visade sig vara en förnuftig idé då det kunde skilja en hel del i priser. Ex. köpte jag halvpärlor för 10kr och på andra sidan gången kostade precis likadana 20kr. Men när jag väl kommit igång så blev det en del. När första inköpen var klara kände Mamma att hon blrjade få lite ont i ryggen, så hon gick och satte sig en stund och efterhand som jag handlade lämnade jag av grejorna hos henne för att slippa bära.

Lite bilder på inköpen kommer här:Hittade ett erbjudande på cardstock, 10st för 40kr, vilket jag tyckte var helt okej.Julkortstillverkningen väntar, så lite juilga papper fick också följa med hem till StaffanstorpOch lite papper med mindre juliga motiv. Mönsterpapper var nog det som var svårast att köpa eftersom det fanns så himla mycket att välja på och det var svårt att få någon bra överblick. Men några fick jag i alla fall ihop.Hittade mini-misters som såldes styckvis och tänkte att det kunde vara kul att prova på att göra egen mistspray. Eftersom jag bara har en distress refill (de andra jag har är dynor) tänkte jag att det kunde räcka med en flaska. En rolig penna hittade jag också. Eller pensel, som man fyller med vatten för att slippa doppa den hela tiden. Jag tyckte att det såg så bra ut när de använde den på en demonstration, så när jag såg att det bara fanns en kvar (som dessutom var lila) kände jag att det var menat att jag skulle ha den ;) EZ-mount och häftkuddar stod på inköpslistan.Band är kul tycker jag. Har fått massor från de två senaste MHV på Svensk Scrapbooking, men jag kunde ändå inte motstå dem här. Dessutom var det bra priser på dem, så då blev det ännu svårare att låta bli. Paketet med de gröna banden fick jag av Mamma :)
Lite akrylfärg, en distressrefill (kanske hade varit bra med en minimister till nu då...), pearl maker och chalk slank också ner i shoppingpåsarna. Upptäckte i fredags att min chestnut roan chalk var slut och den känner jag mig nästan beroende av, så det var ett självklart inköp.
"Köp något som glittrar" var Fias enda önskemål innan jag åkte, och det här blev resultatet av det. Det kanske inte just glittrar, men jag visste att det här skulle duga mer än väl under den kategorin för henne. Sen är det ju inte så att jag inte gillar sådant här själv... Nä, det här hade med största sannolikhet inhandlats även om inte hon hade sagt så ;)

Lite andra dekorationer blev det också i form av pins, perfect pearls (så att jag kan göra min mistspray ordentligt), bokstäver, rub-ons (som Mamma så snällt betalade) och kakservettliknande dekorationer i organzaliknande material med små silverstjärnor på ;)Såg denna bok om roliga handstilar och blev himla nyfiken. Kikade på den ett par gånger och bestämde mig sen för att den också skulle få flytta till Staffanstorp. Dessutom fick jag den signerad och det är ju alltid roligt :)

Mellan inköpen passade vi på att ta en liten fika. Mamma berättade att hon hade hamnat på en demonstration och blivit helt såld på imago-stämplar och efter att vi tittat på demonstrationen en gång till tillsammans köpte hon på sig ett gäng av dem. Under fikan delade jag också med mig av en liten fundering som jag hade. Jag kände mig ganska osäker eftersom det handlade om en del pengar, men jag ville ju egentligen gärna... Mammas komentar var ungefär: "Är det den som du velat ha ganska länge nu? Vi är ju faktiskt här för att spendera pengar så det är väl klart att du ska slå till!"

Så nu sitter jag här, nybliven ägare till en rosa BIA :D Och lite tillhörande spiraler naturligtvis ;)Känner mig otroligt nöjd med mina inköp måste jag säga!

Vi lämnade mässan ett par minuter innan stängning eftersom vi skulle hinna med bussen tillbaka till centralen. Denna gången var vi förberedda på det här med sms-betalning, så det gick lite fortare än första gången. På centralen gick vi ett varv för att hitta någonting att äta vilket resulterade i en bakad potatis med kycklingröra och en panini (inte var då alltså).

På tåget hittade vi snabbt platserna som vi hade bokat, och knappt hade vi hunnit sätta oss innan det kom ett gäng mindre glada damer och tyckte att vi hade tagit deras platser. Vi började läsa på biljetterna och det stod på våra att vi skulle ha platserna och på deras att de skulle ha platserna. Konduktören fick komma och hjälpa till och vänder sig mot oss och säger: "Jo, ni har rätt platser, men ni är lite tidigt ute. De här biljetterna gäller inte förrän på måndag". Tydligen hade något blivit fel när Mamma bokade biljetterna, så vi fick snällt flytta på oss och lämna våra platser till de andra. Dessutom fick vi lösa nya biljetter för över 600kr. Kanske inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Det blev i alla fall en rätt rolig hemresa då det satt en pappa med sin 16 månader gamla dotter på andra sidan gången. Pappan var trött och dottern full av bus, så hon bjöd hela vagnen på en del skratt. Mamma som är väldigt barnkär började naturligtvis skoja med henne och sen satt hon på ett ledigt säte vid oss ganska länge och var jättenöjd.

Från centralen i Lund tog vi en taxi hem, eftersom bussen inte skulle stannat vid oss, så vi hade varit tvugna att gå hem från byn vilket vi inte var jättesugna på. Väl hemma blev det till att berätta om dagen och visa upp alla inköp. Fia blev jätteglad över BIA:n och utbrast: "Ska jag få göra min muffinsbok nu?!" och det är klart att hon ska få göra det.

Ett härligt äventyr alltså, och en riktigt bra födelsedagspresent!

Jag misstänker att de flesta som orkat läsa hela vägen har en ganska bra aning om vart jag tänker ta vägen nu. Ett par steg ut i hallen till min lilla pysselhörna för att sortera ner och prova på mina nya skatter!

Ha det toppen!
Kram Anna


Nytillverkat

God kväll!

Första dagen i skolan idag efter den härliga influensan. Lite tråkigt att inte ha lämnat in någon text pga. sjudom eftersom jag inte kunde vara lika aktiv i responsgruppen då. Dessutom var det första gången med den nya gruppen, så jag hade gärna velat vara med ordentligt från början. Men men, sjuk blir man ju ibland och det är inte så mycket att göra åt det. Jag får börja skissa på kompleteringsuppgiften som ska vara inne om ett par veckor istället. Gruppen verkade i alla fall kul och det är ju inte helt fel.

Lite scrappande har det blivit senaste veckorna i alla fall. Det har tagit ovanligt lång tid eftersom jag inte riktigt har orkat sitta för långa stunder åt gången, men jag har fått ihop ett par alster till JP Hobbys oktoberfestival (dock inte alla som jag hade planerat innan jag blev sjuk) och några till cc'n på Svensk Scrapbooking nyligen. Det blir inte bilder på allt nu, men ett par kan jag i alla fall bjuda på ;)
Utmaningen här från Svensk Scrapbooking var att lifta ett jättefint kort som Lillnettan gjort och att ha med ett stämplat motiv. Mitt stämplade motiv är hjärtat, från panduro, som skymtar i bakgrunden. Textstämpeln är från Inkido Jag tyckte nog att det blev rätt bra om jag får säga det själv.Här är ännu en lift till Svensk Scrapbooking. Tycker att cirkeln som jag målat med cracklepaint och sen dränkt i 3D-lack blev himla fin. Stämpeln från Greeting Farm (som Angelica så snällt lånat ut) är färglagd med Promarkers och lite detaljer med mina sakurapennor.En av förra veckans utmaningar i Oktoberfestivalen var att skapa i svart och vitt. Jag visste direkt vilken stämpel jag ville använda, så det fick bli ett mindre traditionellt julkort. Stämpeln från Inkido fick jag i födelsedagspresent av familjen. Är den inte fin, så säg...En annan av JP's utmaningar var att skapa något med en lista. Jag gjorde ett "inbjudningskort" till Fia för en mysdag när hon får novemberlov, eftersom jag också är ledig en hel del den veckan.En Lo har jag också hunnit med, även den till Oktoberfestivalen. Uppgiften var att utgå från en skiss och att ha en låttitel som rubrik. Jag valde en av mina absoluta favoritlåtar sen ungefär ett år tillbaka. Viva la vida betyder ju lev livet och bilden är tagen på min första utlandsresa på egen hand (eller, min kompis var ju med, men inga föräldrar). Tyckte nog att den blev rätt bra, men tyvärr gör inte färgerna sig rättvisa på bilden då den är tagen ganska sent på kvällen.Sista alstret för ikväll blir detta kort till JP's utmaning där man skulle ha Kramar som titel. Jag plockade fram mina nya, fina Penny Black stämplar och smög in ett litet jul- framför kramarna. Gillar verkligen hjärtat som jag klippt ut i metallpapper och sedan torrembossat med cuttlebuggen. Misstänker att något liknande kommer att dyka upp på flera alster i framtiden.

Igår var jag på JP för första gången sedan nyöppningen. Jag hade beställt lite grejor eftersom Pia har haft så bra erbjudande nu. Hade 12 ark cardstock, två packet thickers och 2x4 av Inkidos nya julpapper som väntade på mig i butiken. Och så mycket fina grejor det hade kommit! Jättekul med ett nytt sortiment (det gamla hade jag ju gått igenom en och annan gång). Förutom det jag beställt tog jag även med mig fina höstlöv, minipunchinella och en massa fina pins till mig själv och så en liten kompleterande present till födelsedagsswappen som jag är med i på SS. Fick hålla lite i plånboken med tanke på helgens äventyr.

På lördag bär det då äntligen av till Göteborg. Gissa om jag längtar?! Jag ska skriva ihop en liten önskelista imorgon så att jag kanske har lite koll när jag kommer upp. Ska fundera lite på om jag behöver ha med några färgprover för att matcha något också, men så här spontant kan jag inte komma på någonting... Lite förberedelser imorgon alltså.

Nu börjar jag känna att det skulle vara skönt att gå och lägga sig. Jag var uppe ganska tidigt imorse och städade och dammsugade både mitt rum och scraphörnan innan pappa körde mig till skolan vid 12.00. Jag måste säga att jag blev ganska imponerad över mig själv ;)

Natti natti!
Kram Anna

Måste ju visa...

God kväll!

Nu har restultatet i Scraplyckans Gäst-DTtävling presenterats. Tyvärr var det inte mitt bidrag som vann, men det vinnande kortet var fantastiskt fint! Tänkte i alla fall att jag måste visa upp mitt kort här också, eftersom jag själv kände att det blev riktigt bra. Ett Double-slider card (min favoritvikning) blev det i alla fall. Hittar inte bilden på det utdragna kortet nu, men om ni kikar in till Scraplyckan via länken i förra inlägget finns det en bild på det där.Stämpel från hÄnglar och stÄnglar färglagd med Promarkers. Klänningen och mössan är stämplade och utklipta från mönsterpappret (har bara använt ett mönsterpapper och använt fram- och baksida). Allt material kommer från Scraplyckan!

Nu när jag ändå håller på med lite smygreklam kan jag tala om att jag fick hem en beställning från Scraplagret nu i veckan. Jag handlade därifrån för första gången nu till två av swapparna på SS och jag måste säga att servicen var kanon! Snabb respons och snabb leverans. Dessutom fick jag ett personligt mail om att grejorna var skickade, en liten bonus-påse och ett personligt, handskrivet tack på kvittot. Ännu ett plus var att de har lagt in vikten på varorna i beskrivningen och de går efter postens frakttabell. Så redan när jag skickade iväg beställningen stod det att frakten skulle hamna på 12 kr. Kanonbra! Sådant gör att jag längtar efter att få handla där igen ;)

Annars har jag legat här hemma med en misstänkt svininfluensa sedan i onsdags. Jag känner definitivt att jag är på bättringsvägen, men jag har fortfarande ont i halsen och jag har fått en härlig hosta också. Ingen skola imorgon alltså. Det är väl tur att JP Hobby har oktoberfestival så att jag har lite tävlingar som kan få igång mig... Har fått gjort två kort idag, får se imorgon om jag tycker att de är godkända för fotografering och inskick.

Nu bär det av till sängen och förhoppningsvis en god natts sömn, trots hosta och snuvig näsa.

Ha det fint!
Kram Anna


RSS 2.0