Några dagar i skogen, skissutmaning, sommarspurt och CC

Hejsan allihop!

Denna veckan har till större delen spenderats i vår stuga tillsammans med Fia och hennes kompis Amanda. Det blev god mat, bra filmer, mys framför brasan, grillade marshmallows, promenader och en massa scrapping. Dessutom en riktigt härlig naturupplevelse. Vi satt och tittade på tv när jag slog en blick ut genom fönstret mot trädgården. Ute på stenmuren som löper längs med tomten stod två rådjur! De tog ett skutt ner i trädgården och stod och tittade på oss en ganska lång stund. Tyvärr lyckades vi inte få någon bild eftersom det inte gick att fota genom fönstret och rådjuren blev rädda och sprang in i skogen när vi försökte smyga upp fönstret... Häftigt var det i alla fall :)

Nu tänkte jag bjuda på lite nya kreationer

Det är Sommarspurt hos Hobbyhuset och under denna och förra veckan har det varit tre utmaningar och här kommer mina bidrag till dem:

1. Skiss med teknikHär skulle man följa en skiss och man var tvungen att ha med 3 knappar, 4 sorters band eller spets och handskriven journaling.

Oj, vad jag är missnöjd med min handstil här! Jag har en helt okej handstil annars, men när jag behöver skriva snyggt så går det inte alls. Tänkte kolla upp om studiefrämjandet kanske har någon textningskurs eller något. Mamma gick en sådan för flera år sen och hon tyckte att det var jättekul. Håller man dessutom på med scrapbooking kan det ju komma extra mycket till användning också :)

2. Sommar-LOTill den andra utmaningen skulle man göra en sommar LO. Enda kravet utöver det var att man inte fick använda blommor! Inte heller papper med blommor eller fotografier på blommor var tillåtet. Inte helt lätt, men jag fck ihop det i alla fall.

Jag valde att hålla LO'n ganska enkel, och låta fotografierna tala för sig själva eftersom jag tycker att de är så himla fina ;)

Det prickiga pappret som finns både här och på den första LO:n kommer från DCWV. Bokstäverna är cuttlebugs Fancy Pants-alfabet.

Tyvärr kommer jag inte ihåg varifrån sandalerna kommer. När man är tre personer som rotar runt bland scrapgrejorna är det lätt att omslag och liknande försvinner.

3. AlteredDen tredje, och sista, tävlingen den här veckan gick ut på att altra något, så jag dekorerade ett kollegieblock. Stämpeln är från Bildmålarnas och är färglagd med Tombow. En del av detaljerna är dessutom målade med en Sakura gel-penna för lite glittrande effekt. Synd bara att det är så svårt att fånga glitter på bild ;) Fancy Pants-alfabetet åkte fram här också för att tala om vem blocket tillhör.

Svensk Scrapbooking har haft Midsommarcrop som avslutas idag. Hann inte med så många bidrag eftersom jag upptäckte att den hade startat när det bara var ett par dagar kvar. Tre kort hann jag i alla fall med.Detta kortet gjorde jag efter Neliz skiss. Stämpeln är från Bildmålarnas och färglagd med Tombow. Även här jar jag målat detaljer med sakura-pennan, men det kommer inte fram här heller. Lite glitterlim från YouDo fick piffa till körsbärsblommorna lite. Båda designpapperna kommer från S E I.Kamillas skiss resulterade för min del i detta kort i grönt och lila. Stämpel från Bildmålarnas färglagd med Promarkers. Rutigt papper från Inkido och prickigt papper från Panduro Hobby.Mitt sista bidrag till CC:n blev detta rosa kort, gjort efter Yolis skiss. Stämpel även här från Bildmålarnas, färglagt med Promarkers. Det rutiga pappret kommer från Karen-Marie Klip och det randiga under nallen från Junkitz.

Sist ut idag blir mitt bidrag till Hobbyhusets månadsutmaning där man skulle skapa efter Essmos skiss, och dessutom ha med wellpapp, minirosor och minst två band eller spets.Använde lila CS som jag stämplade i silver med en stämpel från Heidi Grace. Wellpappen målade jag med lila akrylfärg och öste på med glitter från YouDo (vilket tyvärr inte syns så bra på bilden). Som jag tror att jag har nämnt innan så håller vi ju på att göra om mitt rum, och då sparade jag en bit bård för att kunna scrappa med, så det är det som sitter bakom wellpappen :) Har haft bården i 13 år, och förra gången vi målade om så målade vi runt den eftersom jag fortfarande gillade den då. Nu känner jag väl lite mer att jag har växt ifrån den ;) Körsbärsblommorna uppe i hörnet har jag chalkat med Fluid Chalk, färgen Wisteria. Siffrorna har jag stansat ut med cuttlebugs Fancy Pants alfabet, och färgat lite med silverfärgad stämpeldyna så de skimrar lite, vilket inte syns på bilden det heller... Bilden är i och för sig inte tagit samma dag som jag föddes, utan jag är väl ett par månader där, men jag tyckte att det fick gå ändå ;)En liten detaljbild. Här syns glittret lite bättre :)


Det var allt för idag! Känner att jag har varit riktigt kreativ de senaste dagarna ;) Har gjort ett kort till min moster som fyllde 40 också, men det glömde jag att fota eftersom jag var så koncentrerad på att få okej bilder till tävlingsbidragen. Eva fick kortet igår, så det förblir en hemlighet ;)

Ha det gott!
Kramar Anna

AwardStort tack till Angelica som gav mig denna fina award, hemmagjord och allt! Jag blev såklart jätteglad!

Nu blir det pyssel med Fia, som väntar otåligt och avbryter mig hela tiden, så det blir inte längre än så här idag ;)

Tack igen Angelica för en superkul award!

Ha det gott!
Kramar Anna

JP, nya kort och glad midsommar!

God kväll!

Tänkte att jag skulle hinna med en liten uppdatering nu eftersom vi åker till Norrtälje imorgon för att fira farfars systers guldbröllop. Ska bli jättekul, men det känns förståss lite konstigt att inte fira midsommar i stugan som vi har gjort de senaste 18 åren... Jag tycker att vi ska samla alla och ha en egen midsommar lite senare i alla fall  ;)

I tisdags var jag, Fia och hennes kompis Amanda i Malmö och gjorde ett litet besök hos JP Hobby igen. Därför tänkte jag bjuda på några bilder :)Cardstock, såklart!Skimrande papper köpte vi ocksåDesignpapper blev det också :)Stämplar från Bildmålarnas passade jag också på att köpa på mig :)Och några till :)Lite dekorationerLite färg, pennor och chalk är också kul

Dessutom gav jag Fia och Amanda vars en liten peng att handla valfria grejor för som vi ska pyssla med när vi åker upp till vår stuga nästa vecka.Här har vi Amandas val! Så fint :D Jag älskar stickersen med blommorna så det var kul att vi råkade köpa det båda två ;) Jag fick nämligen inte veta vad de köpte, och de såg inte allt jag köpte (även om jag bad om lite smakråd på vissa grejor)Här har vi Fias val. Hon valde att lägga till lite av sina egna pengar eftersom hon ju faktiskt använder en hel del hon också ;) Också jättefina grejor! I hjärtat står det love massor med gånger, men det syns tyvärr inte så bra på bilden.Småpengarna som blev över efter deras inköp använde de tillsammans och köpte papper för :)

Mycket inköp och lite verkstad?? Nä, inte riktigt, men de flesta av korten vill jag vänta med att visa upp tills mottagarna har fått dem eftersom det finns viss risk att de skulle få syn på dem här annars. MEN, jag har ett par som jag kan visa upp i alla fall.

Här har vi kortet som jag har gjort till guldbröllopet som vi ska fira på fredag. Mamma frågade parets dotter vad de tycker om eftersom vi skulle fixa en liten present, och hon svarade: "De läser gärna om djur, natur och trädgård. Och lyssnar på klassisk musik" Vi tog delvis fasta på första meningen, och då gjorde jag ett passande kort.

 

Stämplarna är från hÄnglar & stÄnglars senaste klubbkit. Vagnen är från en annan stämpel i kittet, men eftersom jag ville ha en flicka och en pojke, och inte två flickor, klippte jag ut vagen och satte svart band i så att pojken kunde dra den. Motiven är färglagda med Tombow. En liten blombuket a la Angelica fick också pryda kortet. Satte även lite slikepapper bakom buketten. Siffrorna är från cuttlebugs Fancy Pants alfabet. Hjärtat har jag ritat för hand på vitt CS och chalkat i kanterna.Baksidan dekorerade jag också. Bården har jag gjort med min kantstans som jag visade i förra inlägget (gäller den på framsidan också) I cirkeln står det "Handgjort av Anna Skärblom", vet inte riktigt om det syns ordentligt när man inte vet vad där står ;)

Förra veckan fyllde mina kusiner 3 år, så då gjorde jag två enkla, men passande, kort till dem. De älskar traktorer (vilket det var i paketen också). Stämpeln är från hÄnglars senaste klubbkit och traktorn har jag skrivit ut från internet. Färglagt med tombow resp. Promarker.

Ett studentkort till en rosa tjej får avsluta för idag. Har egentligen fler att visa upp, men klockan är 00.50 och jag ska upp ganska tidigt imorgon, så jag varken känner att jag orkar, eller har tid att lägga upp fler nu. Det får vänta helt enkelt ;)hÄngel-stämpel igen. YouDo-blommor, pärlfloss, stämplar från Heidi Grace och lite bling. Kort, men intensiv, genomgång av materialet  ;)

Ha en ritkigt mysig midsommar och en god natt!
Kramar Anna


Upplagt för scrapkväll

Hejsan hoppsan!

Denna veckan har jag haft ganska mycket jobb, men idag har jag varit ledig i alla fall. Det innebar en tur till JP Hobby och ikväll blir det först körlektion och sen scrapkväll med Fia (som vi planerat sen början av veckan). Som rubriken säger är det verkligen upplagt för scrapping ikväll! Detta inlägget kommer bli långt, och fullt med bilder... Allt för att förklara varför jag säger som jag gör ;)

I tisdags trillade cuttlebug-alfabetet, som jag beställde från ebay, ner i brevlådan. 187 kr och en veckas leveranstid från USA. Mycket väl godkänt! (Alfabetet heter Fancy Pants för er som undrar ;) )Mitt besök hos JP idag ledde till ganska mycket inköp:Enfärgat CS i fina färger är alltid bra att ha...
... och lite CS med skimrande effekt...... och andra skimrande papper.Designpapper måste man ju också ha...... och lite mer designpapper....... och papper med rosor på!Blommor från Prima och YouDo gör både Fia och mig glada :)Pärlfloss, spets och band i massor...... och lite bling är också kul...... glitterlim, chalk och sakura-pennor. Tänkte dessutom ge liquid pearl en chans nu när det var lite billigare.Stämplar från Forma hantverk. På textstämpeln står det "ville bara säga.."Lite rött och romantiskt hittade jag också...... brads är kul tycker jag..... och sist, men inte minst. En söt kantstans.

Är rätt nöjd med mina inköp, men på tisdag blir det en tur till. Då tar jag med mig Fia och hennes kompis också :)

Som om inte detta vore nog låg det ett paket till mig i brevlådan när jag kom hem. Jag la en beställning hos Wildorchidcrafts i lördads, och blev jätteglad när jag såg att det redan hade kommit! Jämfört med dem jag har sett som har handlat där innan blev min en liten beställning, men det kändes som att det här var lagom för mig just nu. Så här kommer ÄNNU fler bilder för att förtydliga att det är scrapping som gäller ikväll...Tycker väldigt mycket om dem här...... och dem här ;)...... och dessa underbara körsbärsblommor!Supersöta blommor (som jag inte orkade packa upp nu eftersom jag hade haft dem överallt då)!Och rosor, knoppar och blad! Superhärliga! Me like ALOT! ;)

Så, vad tror ni? Upplagt för scrapping ikväll? Jo, det känns faktiskt så... ;)

Nu blir det en tur med Max och sen kanske jag hinner sortera lite av mina nya grejor innan det är dags att gå iväg till körskolan. Var länge sen jag hade min senaste lektion, så det känns nästan lite nervöst igen ;) Hoppas att jag kan få träna på lite nytt och inte bara repetera det gamla, men vi får se. Det är ju viktigt att jag kan det jag ska kunna också. ;)
Så ska jag packa in en studentpresent som Johan ska ha med sig ikväll. Han har nog varit på student vraje dag hela denna veckan ;)

Ha det toppen allihopa!
Kram Anna


Studenter, fotboll och ebay

Hallå där!

I morgon börjar studenterna för min del! Då har jag både en av mina bästa vänner och min granne. Jobbar från åtta till halv fyra imorgon, sen blir det snabbt hem och göra mig klar för att vara på Heleneholms gymnasium kl. 18. (Har lite svårt att förstå att det imorgon är precis ett år sen jag själv gick ut där!) Efter utsparken åker vi och firar Mikaela (vet inte var, men jag har turen att få skjuts dit, så det känns bra). Beroende på när jag kommer hem därifrån, går jag över och säger grattis till min granne också. Kommer att visa korten sen, men det är för mörkt för att få bra bilder nu.

Jag, mamma och Fia var på Burlöv Center idag för att köpa presenter. Måånga blev det! Johan har fem, jag har en, Fia har en och familjen har två studenter att fira i år. Skulle in på Cubus och köpa en tunika som jag blev lite förälskad i när jag och Fia var på Entré i fredags, eftersom jag aldrig köpte den då. Tror ni att de har den där då? Nä, det är väl klart att de inte har nu när jag bestämt mig för att köpa den och dessutom planerat att jag skulle ha den på studenterna imorgon. Blev jättebesviken, men då säger min kära mor "Då kör vi väl till Entré, så får du springa in och köpa den där istället". Tjiihooo! Så jag fick min tunika i alla fall :)  Är supernöjd! Och jag har kläderna färdiga till imorgon, så behöver jag inte stressa för mycket till bussen.

Fredag blir nog lite återhämtningsdag, och förhoppningsvis flödar inspirationen så att jag kan göra fler studentkort till nästa vecka.

På lördag blir det fotboll, VM-kval, Sverige mot Danmark. Gissa vem som kommer att sitta klistrad?!! Ingen kickar fotboll som han, Zlatan jag säger Zlatan! Japp, jag älskar att titta på fotboll och Zlatan har varit favoriten lääänge. Tror att jag var 12 när jag sa att jag skulle gifta mig med Zlatan ;)

På söndag blir det 3-årskalas för kusinerna, och så ska jag väl ta mig till skolan för att rösta. Det är första gången jag får lov att rösta i år, så jag känner mig himla vuxen nu när jag har suttit och läst lite broschyrer från olika partier för att fatta beslut!

Har förresten vunnit min första auktion på ebay, så nu väntar jag hem ett alfabet till cuttlebugen. För alfabetet och frakt från USA har jag betalat sammanlagt 187 kr, så jag känner mig rätt nöjd faktiskt. Nu hoppas jag bara att det kommer fram som det ska :)

Nej, nu får jag faktiskt ta och gå och lägga mig. Jag ska ju upp tidigt imorgon för att jobba.  Ska dessutom vara på en av 1-4 avdelningarna, så då gäller det att vara pigg för att hinna med ;)

God natt!
Kram Anna

RSS 2.0