Mycket prat och lite bilder

Hejsan!

I måndags var det dags för fikan med scrapptjejerna som jag nämde innan, men så blev det inte för min del.
Började med att försova mig och skyndade mig upp eftersom jag skulle bygga mina naglar klockan 10.00. På gott humör stressade jag på för att hinna i tid när telefonen ringde. Hann inte med att svara första gången, men det ringde direkt igen. Lyfte luren men fick inget svar, så jag skyndade vidare. Telefonen ringde ytterligare en gång och nu svarade pappa. Eftersom det hade ringt så intensivt började jag misstänka att något inte stod rätt till, och så hörde jag ett uppgivet "Nej". For tillbaka ner och tänker, innan pappa har hunnit säga något, att nu finns nog inte Farmor mer... Väntat men plötsligt, har vi nog kännt allihopa. Mer än så känner jag varken att jag kan, vill eller behöver, skriva om det just nu, men jag ville naturligtvis inte heller lämna det oberört.

Nu tänker jag göra ett snabbt hopp och bara lyfta fram positiva grejor, för jag har faktiskt några sånna också :)

Tjejerna verkar ha haft riktigt trevligt i måndags, för vi har redan bokat in en scrappträff! Den 13:e september ska vi träffas hos Angelica. Bor du i Skåne och är sugen på en träff så kan du läsa mer i hennes blogg, eller i den nyskapade bloggen, Sydscrap, som är en samlingsplats för träffar och events i Skåne.

Nu i veckan fick jag besked om att min ansökan om studiebidrag har gått igenom. Egentligen fanns det väl ingen anledning till att det inte skulle göra det, men det känns ändå himla skönt! Det enda jag behöver göra nu är alltså att börja skolan och skicka in en bekräftelse på att jag har gjort det, och det känns ju inte alltför svårt ;)

Igår gick jag till banken för att föra över pengarna som jag skulle få tillbaka på skatten. Där var ovanligt lite folk så det gick mycket snabbare och smidigare än vad jag hade vågat hoppas på. Eftersom jag ändå var i byn och väldigt nära busstationen här i Staffanstorp bestämde jag mig för att ta en liten tur in till Lund. Hade hört att det var rea på Panduro, och dessutom kände jag att jag ville göra något. Tyvärr var det väldigt utrensat på scrapavdelningen, men lite papper, band och pärlor hittade jag i alla fall. Gick även en sväng förbi Skapa (en liten hobbyaffär som främst har pärlor, men även lite annat hobbymaterial). De hade också rea, och där hittade jag ett gäng brads för halva priset, så det köpte jag också på mig. Var hemma igen på lite drygt en timme, men det var rätt skönt att komma iväg en liten stund i alla fall. 

Idag bär det av till Ystad för att fira min kusin som fyller år nästa vecka. Ska bli kul att träffa honom (och hans familj naturligtvis) innan han åker tillbaka till studierna i USA. Filosoferade ett tag över vad jag skulle hitta på för kort till honom och hittade en jättekul idé som jag visar lite längre ner.

Mycket som händer på Scraplyckan nu. Jag har köpt kitet till Gäst DT-tävlingen, och har nästan bestämt mig för hur jag ska göra. Man vill ju att det ska bli så bra som möjligt, så jag har bestämt mig för att inte sätta igång förrän jag har funderat färdigt på hur jag vill ha det. Kitet till CCn om två veckor har jag också beställt. På något sätt känns det lite extra speciellt när det är Scraplyckan eftersom det var den första butiken (utöver Panduro Hobby), som jag handlade i när jag kom igång på riktigt :) En hög Promarkers blev det den gången!

Lite scrapping har det faktiskt blivit de senaste dagarna.

Först ut blir ett kort med min favoritvikning, som jag inte gjort på länge... (Här kan ni se ett annat kort med samma vikning, och också se ungefär hur det ser ut när det är utdraget.)



Stämpel från hÄnglar & stÄnglar färglagd med Tombow (fick hem några nya, fina färger i veckan, bl.a den gröna jag använt här). Kladdat lite med akrylfärg har jag också gjort, vilket är en ny favorit! Lite blommor, blad och pärlfloss fick också vara med. Dekorerade kortet ganska sparsamt eftersom jag tyckte att det passade vikningen. Det sitter även lite organzaband i den vita cardstocken som skymtar överst i bild, men det råkade jag klippa bort när jag skulle beskära bilden lite...

Jag har också testat en vikning som jag sett i flera andra bloggar som jag tycker är superhäftig! Mycket enklare att vika än vad jag trodde och så kunde man få ihop två små lådor på ett ark cardstock. Perfekt! ;)




Folie målad med akrylfärg. Tack Yoli, för detta tips! Tycker att det blir rätt kul. Stämplar från hÄnglar & stÄnglar och Inkido har fått pryda mina alster. Gjorde även ett försök med Liquid Pearls som jag har haft liggande hemma men glömt bort. Jag blev väl inte direkt jätteimponerad... Men de flesta säger ju att det är Pearl maker man ska gå på, så jag får väl göra det nästa gång ;)

Sist ut idag blir kortet till min kusin. Beskrivningen som jag utgått från kommer, liksom beskrivningen på lådorna ovan, från Inspirational techniques and tutorials.

En liten plånbok blev det! Utsidan behöll jag enkel och ritade bara dit lite stygn och satte fast en trycknapp (ja, jag vet att den inte sitter mitt på, men jag hade haft liiite motgångar när jag satte dit den och var inte helt koncentrerad)



Insidan ser ut såhär:



Fack för kort och fotografier (mina kort följer inte med presenten utan är bara demonstration). Jag har gjort ett litet kort att skriva en hälsning på i samma stolek som korten på bilden. Det har jag färgat med distress, så det ser ut som den lilla plastade rutan till höger. Ramen är öppen där uppe, så det fungerar som ett sedelfack att stoppa lite amerikanska dollar i ;) Det finns defintivt lite detaljer att putsa på om man skulle göra det fler gånger, men jag är ändå nöjd ;)


Nu tänkte jag gå ner i köket och värma mig lite nyponsoppa med mandelbiskvier. En liten favorit får jag nog säga ;) Speciellt nu när det är lite grått ute och jag har lyckats dra på mig en härlig förkylning.

Ha det gott mina vänner!
Kram Anna


Kommentarer
Postat av: Ingela

Hejhej!



Åhhh så mkt fint du har i din blogg...har läst nga inlägg och ser att du är en skånetjej :-) Är själv det och är ofta på Scrapnet och Pema och shoppar :-))) Du har väl varit på Pema...ligger bara 5 min från Scrapnet och dom har jättemycket saker till bra priser :-)



Ha en fortsatt härlig kväll!



Ingela (Astra)



2009-08-15 @ 19:07:52
URL: http://scrappeliscrap.blogspot.com
Postat av: Cina99

Åh, vilka fina askar du gjort!! Mina brukar se ut som om nån stampat på dom... :(

2009-08-16 @ 21:30:20
URL: http://cina99.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0